Begeleiding
Pre-masterassessment

Pre-masterassessment

Als je overweegt na je bachelor te starten met een pre-master ter voorbereiding op een master kan het de moeite waard zijn om een (adviserend) pre-masterassessment te doen. Het assessment is ontwikkeld door NOA in samenwerking met de Vrije Universiteit.

Wat houdt een pre-masterassessment in?

Om inzicht te krijgen in je cognitieve capaciteiten, kennis van Engels of Wiskunde en te ervaren of de wetenschappelijke benadering bij jou past, doe je een pre-master assessment. Dit neemt 3 tot 4 uur in beslag. De uitslag bespreek je naderhand met een studiekeuzeadviseur. Het assessment bestaat uit zes onderdelen: een capaciteitentest, een engels taaltoets, een test voor je rekenkundige vaardigheden, een wetenschappelijke casus, een schrijfvaardigheidstoets en een motivatie- en leerstijlentest. Lees verder voor een meer gedetailleerde toelichting.

Aanmelden

Heb je interesse in het maken van een pre-masterassessment? Dan kun je direct een oriënterend gesprek inplannen. Tijdens dit gesprek bespreken we de verdere aanpak. De kosten voor het assessment bedragen 60 euro.

Switch to English English