Welkom op actiefnaastjestudie.hu.nl!

Een actieve studentencultuur draagt bij aan kwaliteit van onderwijs, de ontwikkeling van een goede kennisorganisatie en een leefbare, levendige stad. Hoe jij daar aan bij kan dragen, lees je op deze site.

Als student kan je op allerlei manieren actief zijn naast je studie, op Hogeschool Utrecht (HU) én in de stad Utrecht. Vanuit je eigen idealen, kwaliteiten en achtergrond kan je een bijdrage leveren aan een actieve studentencultuur. Hiermee geeft je niet alleen invulling en kleur aan je eigen studentenleven. Je kan er ook anderen mee verder helpen. En dat is uiteindelijk ook goed voor de HU én voor de stad Utrecht!

Zo kan je lid worden van een opleidingscommissie die adviseert over de kwaliteit van het onderwijs op jouw opleiding. Of je kan je aansluiten bij een studievereniging die allerlei activiteiten organiseert rondom het onderwijs op jouw opleiding. Ook kan je actief worden in één van de vele studentorganisaties die Utrecht rijk is. Naast de traditionele gezelligheidsverenigingen is er een grote verscheidenheid aan organisaties op het gebied van muziek, internationale samenwerking, sport en ondernemerschap.

Ontdek op deze site de mogelijkheden en kansen!

Voor studenten die al actief zijn: op deze site vindt je allerlei informatie en handige documenten! Heb je een vraag: neem gerust contact op met de adviseur Studentparticipatie via studentparticipatie@hu.nl.

Neem de regie op kwaliteit

Neem de regie op kwaliteit

Het huidige kabinet wil tot kwaliteitsafspraken komen met het hoger onderwijs en koppelt deze aan de financiering, net als in het verleden gebeurde met de prestatieafspraken. Lees...

Grenzeloze ambitie

Grenzeloze ambitie

Met een studie in Berlijn wil Jacqueline zich verder bekwamen richting haar doel: verduurzaming en verbetering van de Nederlandse infrastructuur. Lees...

In de voetsporen van Comenius

In de voetsporen van Comenius

Zet jij je in voor ons onderwijs en heb je inspiratie nodig, of gewoon wat nieuwe energie? Lees...