Animation Persuasive by Design beschikbaar

Binnen het afgeronde project TouchPoints is de Toolkit Behavioral Lenses ontwikkeld die helpt bij het ontwerpen voor duurzaam en gezond gedrag. Deze Toolkit bestaat o.a. het model Persuasive by Design en de gedragslenzen.

Vanaf oktober 2016 is er een vervolgtraject gestart. In dit traject is gekeken naar mogelijkheden om inzichten uit het Touchpoints project te integreren in het onderwijs. Hierbij is gekeken waar en hoe het een vaste plek kan krijgen in het onderwijs, met name bij de opleidingen CMD en Communicatie.

Om dit voor elkaar te krijgen zijn er verschillende deelproducten ontwikkeld. Om het model toe te lichten heeft PubLab samen met de opleidingen Communicatie, CMD en U-Create een (opknipbare) animation laten ontwikkelen door Jobjorismarieke, waarbij het Persuasive by Design model en de gedragslenzen worden uitgelegd. Twee opknipbare delen (de introductie en samenvatting van de animation) zijn hieronder te zien.

Wil je de overige delen van de animation bekijken? Vraag deze dan aan op publab@hu.nl. Wil je meer weten over de inzichten van Touchpoints en in contact komen voor workshops of trainingen rondom het ontwerpen voor duurzaam gedrag? Mail dan ook naar publab@hu.nl.

Meer weten?

Introductie Persuasive by Design model

Persuasive by Design: samenvatting