Even voorstellen…Larissa Velzeboer

 Even voorstellen… Larissa Velzeboer komend halfjaar stagiaire bij het PubLab

Wat heb je gestudeerd?
Voor mijn opleiding communicatiemanagement heb ik vier jaar Hotelschool gedaan in Amersfoort. Ik vind de horeca nog steeds leuk en werk als bijbaan dan ook nog steeds in een hotel.

Hoe ben je bij het PubLab terecht gekomen?
De afgelopen weken heb ik de afstudeerspecialisatie Publieke Communicatie gevolgd. Reint Jan gaf tijdens deze specialisatie samen met Amber het vak Communicatie en Gedrag. Tijdens één van de eerste lessen vertelde Reint Jan over het PubLab en de projecten die zij deden. Dit sprak mij erg aan! Ook benoemde hij dat PubLab nog een stagiaire zocht. Ik heb toen meteen toegehapt. Dit was echter niet de eerste keer dat ik met het PubLab in aanraking kwam. In mijn tweede jaar hoorde ik namelijk voor het eerst over het PubLab. Het PubLab werd benoemd tijdens colleges. Daarnaast heb ik vorig jaar les gehad van Danielle over het gebruik van social media en het schrijven van artikelen. Mijn artikel over ‘fear of missing out’ is afgelopen zomer ook gepost op de PubLab website.

Wat ga je bij het PubLab doen?
De komende zes maanden doe ik mijn afstudeerstage bij het PubLab. Hierbij ga ik mij drie dagen bezig houden met de communicatie rondom het PubLab en richt ik mij één dag op mijn afstudeeronderzoek. Mijn onderzoek richt zich op de ervaringen van partijen waarmee het PubLab samenwerkt. Met de resultaten van dit onderzoek ga ik het PubLab adviseren over communicatie met samenwerkingspartners.

Wat zijn je verwachtingen van je afstudeerstage?
Ik wil mezelf graag ontwikkelen in het schrijven van teksten voor verschillende doelgroepen. Daarnaast wil ik graag een goed beeld krijgen over hoe onderzoek gedaan wordt.

Als je een potje geld kreeg van het PubLab, waar zou je dan onderzoek naar willen doen?
Dan zou ik graag onderzoek doen naar hoe mensen beïnvloed worden door prikkels uit de omgeving. Ik vind het interessant om te zien hoe mensen worden beïnvloed, bewust of onbewust en welke keuzes zij maken. Dit zou ik dan onderzoeken op individueel niveau en op groepsniveau.

 Wat is in jouw ogen de grootste uitdaging in de communicatiewereld?
Ik denk de online wereld zo effectief mogelijk blijven gebruiken. Om jezelf als organisatie zo aantrekkelijk mogelijk te houden, moeten er namelijk steeds nieuwe dingen verzonnen worden. Ik denk dat dat een nog grotere uitdaging gaat worden.

Wat vind je het grootste verschil tussen publieke communicatie en commerciële communicatie?
Wat ik in mijn omgeving merk is dat het publieke domein vooral ervaren wordt als iets van de overheid. Dat is natuurlijk grotendeels zo, maar het is veel meer dan alleen overheidscommunicatie. De beeldvorming van mensen moet veranderd worden, door meer naar buiten te brengen hoe gevarieerd het publieke domein is en wat er allemaal in gebeurd.

Wat houdt je naast de werkzaamheden bij het Publab bezig?
In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, hou ik van een goede serie en vind ik het leuk om de stad in te gaan met vrienden. Daarnaast ben ik ook te vinden in de sportschool en vind ik het superleuk om te gaan skiën. Eén keer per jaar ga ik met mijn familie op wintersport in Oostenrijk. Daar kijk ik altijd maanden van te voren naar uit!

Wat is jouw grootste communicatieblunder/succes?
Ik heb wel eens gehad dat ik op WhatsApp een berichtje heb gestuurd dat heel anders overkwam dan bedoelt was. Dan typ je even snel iets en heb je niet door dat het onvriendelijk of bot overkomt. Terwijl als je een smiley gebruikt of het iets anders formuleert het meteen heel anders kan overkomen. Dus hier let ik tegenwoordig wel op.


Meer lezen?