Even voorstellen: stagiaires Mike, Cléo & Eva

eva-pijnappel-bewerktmike-de-ruijter-bewerktcleo-ribbens-bewerktEven voorstellen: Mike de Ruijter, Cléo Ribbens en Eva Pijnappel, stagiaires bij het PubLab. 

Kunnen jullie wat over jezelf vertellen?
Cléo: Mijn naam is Cléo Ribbens en ik zit in het vierde jaar Communicatiemanagement. Ik ben momenteel bezig met mijn afstudeerstage van zes maanden bij Publab. In het afgelopen blok heb ik les gehad van Christine Bleijenberg, Reint Jan Renes en Petra Sneijder, allerdrie werkzaam bij het PubLab. Wat zij vertelden over hun werkzaamheden vond ik super interessant. Ik had hiervoor nooit gedacht om stage te gaan lopen bij het Publab, maar ik heb het tot nu toe erg naar mijn zin! Naast mijn studie speel ik piano en fiets/wandel ik graag. Ook ben ik gek op koken.

Eva: Mijn naam is Eva Pijnappel en ik zit in het derde jaar van Communicatiemanagement. Momenteel volg ik het blok New Media Management. Daarnaast ga ik mij tien weken lang richten op literatuuronderzoek binnen het PubLab om erachter te komen of onderzoek wat voor mij is. De reden hiervoor is dat ik na mijn opleiding Communicatiemanagement misschien nog een master wil volgen.
Naast mijn studie speel ik hockey en zit ik sinds kort in het kernteam communicatie voor de Solar Decathlon 2017. Samen met 26 studenten van de Hogeschool Utrecht gaan wij een zelf verdienend huis bouwen in Denver.

Mike: Mijn naam is Mike de Ruijter en ik zit in het vierde jaar Communicatiemanagement. In het afgelopen blok had ik les van Reint Jan Renes. Hij gaf aan dat het mogelijk was om stage te lopen bij het PubLab. Dat maakte mij enthousiast, want het thema gedrag vind ik erg interessant. Daarom loop ik momenteel twee maanden mee bij het PubLab via een meeloopstage. In de toekomst zou ik binnen mijn werk graag actief zijn met het beïnvloeden/veranderen van gedrag, daarom heb ik eerder het keuzevak neuromarketing gevolgd. In mijn vrije tijd maak ik aardig wat uurtjes vol met gamen.

Welke rol heb jullie binnen het PubLab?
Eva: Bij het PubLab hou ik mij bezig met literatuuronderzoek omtrent persona-ontwikkeling. In de wetenschappelijke en creatieve sector worden namelijk persona’s gebruikt. Binnen dit literatuuronderzoek kijk ik naar de mate waarin persona’s in die sectoren gebruikt wordt, hoe deze gecombineerd worden en welke verschillen er hierbinnen zichtbaar zijn.

Cléo: Ik werk drie dagen mee. Daarbij voer ik voornamelijk communicatiewerkzaamheden uit. Denk aan het creëren van content voor Facebook en LinkedIn, maar ook het geven van een gastles aan eerstejaars communicatiemanagementstudenten. Mijn stage is heel veelzijdig. Dat is wat ik zo leuk vind aan deze stage. Daarnaast werk ik één dag aan mijn afstudeeronderzoek. Hierbij richt ik mij net als Eva op persona-ontwikkeling. Eva en ik werken daarom af en toe samen. Wel hebben wij een eigen onderzoeksvraag en uiteindelijk dien ik ook zelf een eigen adviesrapport in te leveren.

Mike: Ik werk vijf dagen mee. Daarbij ben ik verbonden aan het Lectoraat Co-design op de faculteit Natuur en Techniek. Ik werk in feite aan twee projecten, waaronder het POKO-project waarbij het doel is dat kinderen met kanker een gezond eet- en beweegpatroon hebben. Daarnaast werk ik aan het Powertoolproject, waar ik vooral organisatorisch bezig ben en ik een nieuwsbrief ga opstellen. Naast deze projecten heb ik een opdracht gekregen om voor CASI en de gedragslenzen van het Publab te kijken naar een nieuwe vorm welke door docenten gebruikt kan worden in de lessen.

Waarin willen jullie je ontwikkelen bij PubLab?
Cléo: Het is voor mijn afstudeerstage van belang dat ik mij aan de vijf beroepscompetenties (plannen & organiseren, creëren & realiseren, representeren, onderzoeken & analyseren, adviseren) werk. Het liefst ontwikkel ik mijzelf verder op het gebied presenteren. Ik heb hier de laatste tijd een grote vooruitgang in geboekt. Presenteren is echt mijn ding geworden. Daarom zou ik hier graag meer mee bezig willen zijn.

Mike: Het liefst ontwikkel ik mij op het gebied van gedragsverandering, maar momenteel ontwikkel ik mij voornamelijk op het gebied van organiseren.

Eva: Ik wil leren hoe ik op een goede manier literatuuronderzoek kan doen. Ik weet vaak niet goed hoe ik moet zoeken naar de juiste wetenschappelijke artikelen.

Mike, hoe effectief is je eigen communicatie?
Mike: Het ligt eraan met wie ik communiceer. Ik word vaak in Utrecht aangesproken op mijn Brabantse accent. Anderen verstaan mij dan niet altijd even goed. In Brabant is mijn accent juist wel weer effectief te noemen. Daar verstaat iedereen mij natuurlijk!

Eva en Cléo, wat is jullie grootste communicatieblunder?
Eva: Ik ben vrij direct. Tijdens het Scompany project was ik dat ook tegen mijn opdrachtgever. De opdrachtgever praatte dwars door mij heen, dus onderbrak ik hem. Ik was mij van geen kwaad bewust, maar mijn projectgenoten keken heel geschokt naar mij. Dat was vrij ongemakkelijk. Ik kon mij daarna ook echt niet meer concentreren tijdens de vragenronde.

Cléo: Mijn grootste blunder was toch wel in het eerste jaar van mijn opleiding. Na het houden van een presentatie kreeg ik als feedback dat ik zelfs zonder microfoon verstaanbaar zou zijn in een stadion. Blijkbaar praatte ik veel te hard. Ik weet nog goed dat ik door de grond kon zakken. Gelukkig heb ik dit nu vele malen beter in de hand.