met PubLab op Stap

PubLab op Stap is een nieuwe rubriek die vanaf nu elke maand terug komt. Naast onze werkzaamheden vanuit onze onderzoeksprojecten en activiteiten in het onderwijs, zijn wij ook regelmatig op andere plekken te vinden. Met deze rubriek geven we de buitenwereld een kijkje waar het PubLab nog meer een bijdrage heeft geleverd. In november is het PubLab op onder andere de volgende plekken geweest.

 

 

First Food network
We beginnen de maand met de opnames bij het nieuwe platform FoodFirst Network. Reint Jan heeft deelgenomen aan het opnemen van video’s voor het netwerk zelf. Hij deed dit vanuit zijn rol als gedragswetenschapper.

   

Symposium Citrienfonds
Op 17 november heeft Reint Jan Renes, lector gedrag, een openingslezing gegeven bij het Symposium Citrienfonds in Hotel Figi te Zeist. In zijn lezing had hij het over tips en tricks die veranderingen doen slagen.

     

Symposium: Tailoring for Health
Op 24 november waren Sandra Bukman Tim van Eijl en Amber Ronteltap aanwezig geweest op een symposium van het Amsterdam Centre for Health Communication. ‘Tailoring for Health’: Van theoretisch idee tot praktische interventie, was het onderwerp wat die dag centraal stond. Sandra heeft tijdens het symposium een presentatie gegeven over een project van haar bij het Trimbos Instituut rond persona’s en middelengebruik.

SIA-Congres met RAAK awards
Op 30 november vond het SIA-Congres plaats, waar ook de RAAK-Awards werden uitgereikt. De RAAK-award biedt praktijkgericht onderzoek van hogescholen een podium. Vanuit PubLab waren Irene Kelder, Petra Sneijder, Maarten ter Huurne en Reint Jan Renes hier aanwezig.

Petra zegt over het SIA-Congres: ‘Ik vond het een leuke dag. Gevarieerde projecten genomineerd voor de Raak Awards & interessant debat over o.a. waarde en status praktijkgericht onderzoek. Verder interessant praatje over Urban labs.’

Aan het einde van het congres werden de RAAK-awards uitgereikt door Reint Jan, die dit jaar juryvoorzitter van de RAAK-Awards 2017 was.

         

Meer weten?

  • Wil je op de hoogte gehouden worden van de PubLab activiteiten?
  • Like dan onze Facebookpagina PubLabFCJ en volg ons op Twitter @PubLab.
  • Heb je een vraag of wil je in contact komen met het PubLab? Mail dan naar publab@hu.nl