Persoonlijke begeleiding

Twijfel je of je huidige studie wel bij je past?
Ben je al gestopt met je studie en heb je geen idee wat je nu wilt studeren?
Wil je een master kiezen maar weet je nog niet welke?
Twijfel je of je na hbo een wo-master aankunt?
Heb je meegedaan aan matching en twijfel je over je keuze?
Zit je op de middelbare school en vind je het lastig om een keuze te maken?

Dan is het prettig om persoonlijke, onafhankelijke begeleiding te krijgen. Met persoonlijke aandacht en een actieve houding krijg je meer zicht op een keuze die bij je past.

P1210499Voor wie?
Studenten van Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht begeleiden we bij hun keuze voor een (andere) bachelor of master. Dat doen we ook voor leerlingen (havo, vwo) en studenten van andere onderwijsinstellingen. De tarieven die we hanteren verschillen per groep, omdat Centrum Studiekeuze een samenwerkingsverband is tussen de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht.

Intakegesprek
We starten altijd met een gratis intakegesprek. Voor HU- en UU-studenten is dat op onze locatie (of telefonisch), voor anderen telefonisch.

20141108_Opendag8november2014-workshops-FNT_15Aanpak
Afhankelijk van de vraag en je voorkeur maken we een keuze voor een aanpak.

  • Een workshop van twee keer 3 uur met een groep van zes tot maximaal tien personen over studiekeuze (bachelor of master: twee verschillende workshops).
  • Een individueel traject met een of meer persoonlijke gesprekken met een van onze studiekeuzeadviseurs, opdrachten en een professionele beroepen-interessetest.
  • Een uitgebreid testtraject met maximaal vijf tests en een persoonlijke nabespreking van 45 minuten met een van onze studiekeuzeadviseurs. De tests geven je meer zicht op wie je bent, wat je kunt en welke studies aansluiten op jouw capaciteiten en interesses. Je krijgt ze op papier mee naar huis.
  • Een pre-master assessment: je doet een capaciteitentest en opdrachten om inzicht te krijgen in je cognitieve capaciteiten, kennis van Engels of Wiskunde en of de wetenschappelijke benadering bij jou past.

Bekijk de tarieven.