GEZOCHT! Verhalen van Verpleegkundigen

GEZOCHT! Verhalen van Verpleegkundigen

Innovaties door verpleegkundigen, het is geen nieuw verschijnsel. Florence Nightingale zorgde er al in 1850 voor dat hygiëneprotocollen zoals we die nu kennen werden ingevoerd. Ook uit de jaren daarna zijn allerlei voorbeelden van innovaties door verpleegkundigen bekend. Maar toch is het anno 2020precies 200 jaar na de geboorte van Florence Nightingale, nog steeds geen dagelijkse gang van zaken. Hoe komt dat?

Wanneer wij (COUNT-team) in gesprek zijn met zorgmedewerkers van het St Antonius of het UMC Utrecht blijken er wel veel goede initiatieven te zijn! Sommige zijn zelfs al met succes ingevoerd en hebben daarmee bijgedragen aan minder werkbelasting en meer werkplezier. Om deze ideeën en oplossingen een podium te geven hebben we een museum Innovaties door Verpleegkundigen gemaakt. Dit kan in de toekomst een plek krijgen in beide ziekenhuizen 

Verpleegkundigen zijn zo goed in het bedenken van nieuwe oplossingen, ze moeten meer betrokken worden in innovatieprocessen! 

Naast de voorbeelden uit het verleden willen we graag recente verhalen ophalen uit de ziekenhuizen over innovaties, ideeën en oplossingen bedacht door verpleegkundigen
Zo worden deze ideeën gehoord en kunnen ze ook weer andere collega’s inspireren om te blijven nadenken over hoe hun eigen werkomgeving en daardoor de zorg verbeterd kan worden!

GEZOCHT! Verhalen van Verpleegkundigen uit het St. Antonius Ziekenhuis en het UMC Utrecht

Ken of ben jij iemand met een goed idee of weet je een mooi verhaal over een oplossing die bedacht is in jouw ziekenhuis Neem dan contact met ons op, wij spreken graag virtueel een keer af om meer van je te horen. En wie weet vind je jouw verhaal binnenkort in het museum Innovaties door Verpleegkundigen! 

IMG_0013
IMG_0014
IMG_0015