Antwoorden! (en andere hulpmiddelen): ToolTips 1.0

Antwoorden! (en andere hulpmiddelen): ToolTips 1.0

Hoe start ik met Canvas? Kan ik in TestVision ook andere vraagsoorten invoeren dan multiple choice? Wat moet ik doen als examinator als ik een beoordelingsformulier wil wijzigen in GradeWork? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen over Canvas, TestVision en Gradework is vanaf nu te vinden op ToolTips. Ook trainingen en andere hulpmiddelen worden op ToolTips verzameld.

Nu er bij de HU nieuwe systemen ter beschikking komen om het onderwijs in vorm te geven, maken docenten en studenten daar op steeds meer plekken kennis mee. Met die kennismaking ontstaan vragen én antwoorden. Hoe kunnen we die nu snel delen met andere gebruikers binnen de HU?

Altijd en overal

Een belangrijke factor in blended onderwijs is plaats- en tijdsonafhankelijke toegang tot bronnen en hulpmiddelen. Een digitale leeromgeving faciliteert onder andere precies dat. Deze ‘winst’ van online mogelijkheden geldt ook voor docenten en studenten die leren met de nieuwe online middelen om te gaan. Zij moeten daarbij ook elk moment toegang hebben tot bronnen en hulpmiddelen bij het voorbereiden van hun onderwijs. Uiteraard onder voorbehoud van een internetverbinding en genoeg spanning op je digitale device.

Ontwerpen in Canvas, een goede toets in elkaar zetten in TestVision, of opdrachten klaarzetten in GradeWork; hoe begin je daarmee? En waar kan je terecht als je ergens tegenaan loopt? Het DLO-programma lanceert de eerste versie van ToolTips: een centrale online plek waar je voor de tools van de digitale leeromgeving handleidingen, online trainingen en de antwoorden op (veel)gestelde vragen vindt.

Minimal viable

De site is, zoals we dat bij het DLO-programma doen, opgeleverd in zijn minimal viable state; hij is nog niet af, maar concentreert op dit moment wel al alle beschikbare bronnen van de nieuwe grote systemen zoals Canvas en TestVision. Daarmee beantwoordt ToolTips aan een veel gehoorde behoefte van gebruikers.

ToolTips is bereikbaar via AskHU – zoek op een van de DLO-systemen – en vanuit het hulpmenu in Canvas. Samen met de e-adviseurs, de functioneel beheerders van de tools, de projectmedewerkers van alle adoptieprogramma’s en de docenten en studenten die de systemen al grondig verkennen en gebruiken, zal Team Leren & Toetsen ToolTips steeds verder uitbreiden.

Bezoek de site en browse door de aangeboden trainingen. Of zoek naar een specifieke training op basis van een tool. Zoek naar een antwoord op je vraag in de FAQ. En laat het Team Leren & Toetsen vooral weten als je ToolTips-Tips hebt!