ATLAS.ti nieuwe versie 22

Nieuwe versie en licentie ATLAS.ti

Wellicht heb je het al gemerkt, maar afgelopen weekend is er een upgrade doorgevoerd van Atlas.ti versie 9 naar versie 22. Deze versie biedt diverse verbeteringen zoals een hiërarchisch codeersysteem, zie dit document en deze video. Vanaf heden vindt er een automatische update plaats in het software center (tenzij je dit op handmatig hebt gezet). Wanneer je als nieuwe gebruiker ATLAS.ti installeert, is alleen versie 22 beschikbaar. De huidige versie 9 wordt eind december 2022 verwijderd. Nota bene: projecten gemaakt in versie 9 kunnen uiteraard gebruikt worden in versie 22; omgekeerd kan dat niet.

Bij teamwerk is aan te raden dat iedereen met dezelfde versie van het programma werkt. Belangrijk is om vóórdat de update plaatsvindt zelf een backup te maken door alle projecten te exporteren (menu File -> Export -> project bundle). Controleer ook of de opslaglocaties goed zijn ingesteld. Bij de eerste keer starten van ATLAS.ti 22 worden automatisch projecten uit versie 9 geïmporteerd.

Opgelet!
Projecten kunnen van een oudere versie van ATLAS.ti naar een nieuwere versie worden overgezet, maar omgekeerd is dat niet mogelijk! Er is alleen backward compatibility. Dus projecten die in versie 22 zijn gemaakt, kunnen niet worden gebruikt in versie 9.

Aandachtspunt
Verwerk geen privacy gevoelige data op privé computers en zorg voor passende beveiligingsmaatregelen. HU Research Drive is de opslagplek voor onderzoekers. Neem bij vragen of problemen contact op via onderzoeksupport@hu.nl