Digitale Onderzoeksomgeving
Missie

Missie

Globalisering van onderzoek, open-access, internet-of-things, machine learning, predictive modelling. De data revolutie verandert ons leven en onderzoek. En hoe zit het dan eigenlijk met de veiligheid en privacy van je onderzoeksdata, persoonsgegevens etc.? Daar komt de disruptie door de Corona-maatregelen nog bij: dit verhoogt de urgentie van de omschakeling naar blended research (online en fysiek).

Al deze (en nog meer) ontwikkelingen hebben direct invloed op jou als onderzoeker, jouw onderzoek en je onderzoeksprocessen. Digitalisering is hierin een belangrijke enabler voor de kwaliteit van je onderzoek. Hogeschool Utrecht onderkent dat en werkt aan deze opgave met het Agile programma Digitale Onderzoeksomgeving. Zodat we de best passende digitale ondersteuning bieden voor onderzoek(ers). En daar hebben we jou als onderzoeker ook bij nodig!

Productvisie team DO: onderzoekers, studenten en externe partners hebben eenvoudig, flexibel en veilig toegang tot passende digitale onderzoeksfaciliteiten voor het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek (met aandacht voor FAIR, Open Science en Research Datamanagement principes).