Kom kijken bij de livegang van de Curriculum Bouw App

Kom kijken bij de livegang van de Curriculum Bouw App

* Update oktober: De tool heet tegenwoordig Leerplanner. Lees hier meer info over de Leerplanner.*

De Curriculum Bouw App is een online tool die momenteel wordt ontwikkeld vanuit DLO, samen met het onderwijs en met onderwijslogistiek. De tool helpt curriculumcommissies en opleidingsteams hun curriculumadministratie op een overzichtelijke manier bij te houden. De app biedt een omgeving waarin je leeruitkomsten kunt bijhouden en je onderwijs- en toetsprogramma met collega’s kunt gaan vormgeven of aanpassen, nog voordat je deze in ACO invoert.

Afgelopen maanden is er aan de hand van feedback van de bèta-gebruikers van de Curriculum Bouw App hard gewerkt aan een nieuwe versie van de app. Op 31 mei zal de langverwachte release plaatsvinden van versie 1.0; deze zal in een demonstratie later die dag worden toegelicht, evenals de plannen voor het komende jaar.

Leerrouteplanner voor studenten

In gesprekken met docenten en studenten is gebleken dat er een grote behoefte is om dit curriculumoverzicht ook aan studenten aan te bieden. Het gaat hierbij om een gepersonaliseerde overzicht, dat studenten kan helpen met het samenstellen van een eigen leerroute. Het komende jaar zal worden gewerkt aan de ontwikkeling van een app met deze functionaliteit, die zal voortborduren op de Curriculum Bouw App.

Vanaf juni willen we samen met enkele opleidingen al starten met het ontwikkelen van deze studenten app. Het doel is om deze aan het einde van dit kalenderjaar aan te bieden aan studenten van deze opleidingen, bij wijze van een pilot.

Wil je als opleiding meedoen aan deze ontwikkeling en aan de pilot? Kom dan naar de sessie op 28 mei. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn maar wel interesse hebben, neem dan even contact op met Casper Zuidwijk.