Nieuw: plaats een fragment van je MAM-video in Canvas

Nieuw: plaats een fragment van je MAM-video in Canvas

Via de HUvideo-knop in Canvas plaats je met twee klikken jouw video of die van een collega op een Canvas-pagina. Deze video’s staan veilig en AVG-proof opgeslagen in het Media Asset Management (MAM) van de HU. Tot nu toe kon je op deze manier de gehele video op een Canvas-pagina plaatsen. Vanaf nu kun je ook een fragment van je video op een Canvas-pagina plaatsen.

Wat betekent dit?

Als je via de HUvideo-knop op de embed-knop klikt, krijg je vanaf nu de keuze of je de gehele video wilt plaatsen, of een fragment. Als je kiest voor een fragment, voer je de begin- en eindtijd naar keuze in. De student kan in dat geval alleen het gekozen gedeelte van de video afspelen in Canvas. Zo kun je bijvoorbeeld een kort stukje uit een hoorcollege gebruiken, of een fragment van een langere kennisclip. De student hoeft niet meer binnen de video te zoeken naar het juiste gedeelte. Je kunt meerdere fragmenten van dezelfde video plaatsen op een Canvas-pagina, of op verschillende Canvas-pagina’s.

Kan ik buiten Canvas ook fragmenten gebruiken?

Deze mogelijkheid is alleen beschikbaar voor MAM-video’s binnen Canvas. Als je een MAM-video ergens anders wil delen, kun je niet voor een fragment kiezen.

Hoe upload ik mijn video naar het MAM?

Om een fragment te kunnen plaatsen, moet je video dus in het MAM staan. Je kunt onbeperkt video’s uploaden naar het MAM. Per upload geldt wel een limiet van 2GB. Is je bestand groter? Neem dan contact op de Helpdesk.

Meld je aan voor de demo's van Team Media

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van video? En wil je input leveren op de nieuwe mogelijkheden die Team Media oplevert? Meld je dan hier aan voor de demo’s van Team Media, waarin wij laten zien waar we de afgelopen tijd aan gewerkt hebben.