Nieuw: plan je opname en/of livestream vanuit een collegezaal via myMedia

Nieuw: plan je opname en/of livestream vanuit een collegezaal via myMedia

MyMedia is hét platform voor het beheer van jouw video’s en livestreams. Je kunt via myMedia nu zelf opnamen en/of livestreams vanuit collegezalen inplannen, inzien, bewerken en annuleren. Ook kun je de link naar jouw livestreams hier vinden, om deze te delen met kijkers.

Een opname en/of livestream inplannen

Je kunt een opname en/of livestream vanuit een collegezaal inplannen via het aanvraagformulier, te vinden op myMedia. Hierbij geef je aan of het om zowel een opname als livestream gaat, of alleen een opname of alleen een livestream. Ook stel je hier de toegankelijkheid van een livestream in. Hier vind je meer informatie over opnamen/livestreams vanuit collegezalen.

Je aanvragen inzien

MyMedia biedt daarnaast een overzicht van al jouw toekomstige opnamen/livestreams, en opnamen/livestreams die geweest zijn. Zo heb je altijd inzicht in (de status van) al jouw aanvragen. Ook vind je hier de link naar je livestream. Tijdens een opname/livestream zie je in het overzicht of je “live” bent, kun je de opname/livestream vroegtijdig stopzetten én vind je het aantal kijkers van een livestream. Hier lees je meer over kijk- en luistercijfers van jouw media.

Een aanvraag beheren

Een lokaalwijziging? Of gaat je college of evenement niet door? Beheer je opnamen en livestreams zelf in myMedia. Je kunt zelf de locatie, datum en tijd wijzigen of de opname annuleren. Ook kun je van een opname een livestream maken, en vice versa.

Een opname starten vanuit de collegezaal

In het verleden was het mogelijk om per direct een opname te starten via de lesopname-knop in myHU. Deze knop in myHU werkt vanaf heden niet meer en zal bij de volgende update van myHU gaan verwijzen naar de planmodule voor opnamen/livestreams vanuit collegezalen, waar je op elk gewenst moment een opname en/of livestream kunt starten en stoppen. Óók als je in de zaal staat en per direct een opname/livestream wil starten. Let op: op dit moment kan dit alleen via een laptop/PC, dit werkt (nog) niet op een telefoonbrowser.

Meer informatie

MyMedia wordt continu doorontwikkeld op basis van gebruikerservaringen. Nieuwe mogelijkheden lees je op DigitaleHU of bij de reviews van Team Media. Hier vind je meer informatie over myMedia.