Pilot met public cloud services voor onderzoek

Pilot met public cloud services voor onderzoek

Voor de doorontwikkeling van de digitale onderzoeksomgeving werkt Hogeschool Utrecht met het SURF first principe. Zo werken we samen met SURF en andere instellingen aan research datamanagement faciliteiten en virtuele workspaces. Waarin onderzoekers met de nieuwste data science instrumenten onderzoek kunnen verrichten. Samen met de beroepspraktijk, docenten en studenten.

De ontwikkelingen buiten SURF in public cloud services gaan echter razendsnel. Wij zien de behoefte onder onderzoekers om ook gebruik te maken van public cloud services groeien. SURF onderkent dit ook. Vanuit de gedachte ‘If you can’t beat them, join them’ starten we met SURF en een aantal onderzoekers daarom een pilot: hybrid cloud services.

De aanvraag voor de subsidie is inmiddels gegund! Samen met SURF en een aantal lectoraten gaan we deze innovatieve pilot de komende maanden opzetten. Uiteraard Agile, waarbij we kortcyclisch experimenteren en evalueren. En met de gebruikelijke aandacht voor (data) security. Met als doel een good practice ontwikkelen die binnen de HU en andere instellingen herbruikbaar is.

Ben je benieuwd? Uiteraard houden we jullie op digitaleHU op de hoogte over de ontwikkelingen in deze pilot. Wil je ook starten met data-analyse in een virtuele workspace? Vraag deze dan direct aan! Heb je een andere behoefte waarin de Digitale Onderzoeksomgeving nog niet voorziet? Neem dan contact op met Margreet Riphagen, product owner van de Digitale Onderzoeksomgeving.