Thuis werken: voorkom dataverlies!
© Hans Braxmeier via Pixabay

Thuis werken: voorkom dataverlies!

Gebruik je de G-schijf en H-schijf vanuit huis? Synchroniseer dan frequent je bestanden. Lees verder hoe je dat kan doen…

Offline files

Indien je als medewerker gebruik maakt van een Windows laptop van de HU wordt jouw documenten-map gesynchroniseerd. Deze documentenmap is ook wel bekend als de H-schijf. De bestanden van je H-schijf zijn door deze synchronisatie ook offline beschikbaar. Dit betekent dat je in je bestanden kunt werken zonder dat je met de HU bent verbonden. Daarnaast kun je ook bestanden aanmaken die worden gesynchroniseerd met de H-schijf zodra je verbinding met de HU hebt. Nu we voornamelijk op locaties buiten de HU werken is het heel belangrijk om regelmatig, minimaal 1 keer per week, een VPN verbinding te maken. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat er geen data vanuit je documenten-map verloren gaat wanneer een defect aan jouw laptop optreedt.

OneDrive al ontdekt?

Een andere mogelijkheid is om te zorgen dat je bestanden opslaat op jouw HU OneDrive. Hier heb je toegang tot al je bestanden zonder dat een verbinding nodig is met de HU. Alleen een internetverbinding is voldoende om te synchroniseren. Ook met OneDrive kun je offline aan je bestanden werken.