Video: Digitaal toetsen met Jolanda in TestVision

Binnen de HU hebben we toetsapplicaties om het gehele proces van toetsontwikkeling, toetsvraagontwikkeling, toetsafname, toetsanalyse en beoordeling mee te ondersteunen. Jolanda, expert van TestVision, laat in deze video zien wat de voordelen en extra opties zijn, wanneer je digitaal toets via Testvision.

TestVision biedt de mogelijkheid om meerdere vraagvormen te gebruiken. Zo kun je meer-uit-meer-vragen stellen. Het grote voordeel hiervan is, is dat de student zelf meerdere goede antwoorden selecteert en niet hoeft te kiezen uit verschillende combinaties van een één-uit-meer-vraag. Ook kun je de student vragen om afbeeldingen delen te selecteren. Een afbeelding kan een plaatje zijn, maar ook een grafiek of een stuk tekst. Het is mogelijk om in TestVision video en geluidsfragmenten toe te voegen of een document te uploaden.

De computer kijkt de toets antwoorden automatisch én anoniem na. Een ander voordeel van TestVision zijn de analyse- en evaluatie mogelijkheden, die helpen de vraagstelling te verbeteren.