Waarom de HU Smartphone Swap nét op tijd was

Waarom de HU Smartphone Swap nét op tijd was

2500 Toestellen 

Vorig jaar, nog vóór iemand maar had gehoord van COVID-19 rolde de HU zo’n 1500 nieuwe smartphones uit. Begin dit jaar zorgde het virus voor wat vertraging, maar afgelopen zomer voegde de HU daar nog eens 1000 exemplaren aan toe waarmee het traject succesvol afgerond werd. 

Waarom was de HU dan net op tijd? 

Nu het op afstand werken en leren meer de norm dan een uitzondering is, komt de nieuwe smartphone als geroepen. Natuurlijk zijn we allemaal bekend met bellen, Whatsappen of het gebruik van de nieuwste Apps. Maar juist de functies zoals het vlekkeloos werken met Teams door de Office365 integratie, veilig inloggen via MFA met de Authenticator app én bij een slecht WiFi signaal, gebruik maken van je Mobiele hotspot zijn de onmisbare functies in deze tijd

Dual sim: handig voor jou, wel zo veilig voor de HU

Zakelijke data scheiden van privé data? Het gebruiken van een tweede simkaart? Het kan allemaal op de HU Samsung smartphone. Je kunt nu bellen (en vooral gebeld worden) met je privé nummer en met je HU nummer. Op je telefoon staan standaard twee profielen ingesteld: werk & privé. Daarmee kan je ook twee keer WhatsApp installeren en dus op beide nummers “instant messagen” met je collega’s en vrienden/familie. 

Het scheiden van deze twee werelden is niet alleen handig in je hoofd, en je werk-privé balans, maar ook wel zo veilig voor de HU. Deze Samsungs krijgen (voor jou) automatisch maandelijkse security updates  zodat de toestellen veilig en betrouwbaar blijven. En wat jij op je privé profiel voor Apps installeert maakt de HU niets uit, want de data van de HU staat lekker veilig in je werk profiel.

In onderstaande video blikken we terug op dit succesvolle traject! 

 We houden continu ontwikkelingen in de gaten, zodat je altijd over kwalitatieve en veilige oplossingen beschikt om jouw onderwijs en onderzoek vorm te geven.