3 redenen waarom Office 365 je beter helpt samenwerken

3 redenen waarom Office 365 je beter helpt samenwerken

Wij als flexibele kennisorganisatie zijn gevestigd in een dynamische samenleving waardoor we continue innoveren om aan te blijven sluiten op de beroepspraktijk. We zijn dan ook al aardig op weg om de ambities van de HU te realiseren op het gebied van kwaliteit van het onderwijs en de dienstverlening. De pijlen zijn gericht op een leer- en werkomgeving die modern, wendbaar en flexibel is. Daarvoor stellen we nieuwe toepassingen beschikbaar en introduceren we nieuwe systemen. Dat betekent tevens afscheid nemen van verouderde systemen, waaronder SharePoint 2010. Om ons werk en/of studie zo goed mogelijk uit te kunnen voeren zijn er steeds meer slimme applicaties die ons in staat stellen om handig samen te werken. Laat Microsoft daar nou een koploper in zijn en beschikken wij zo over een verscheidenheid aan Office 365 apps om makkelijker dan ooit tevoren samen te kunnen werken met je collega’s!

Het Office-pakket bestaat tegenwoordig niet meer uit een verzameling statische desktopapplicaties, maar uit interessante, flexibele programma’s in de cloud vol met creatieve mogelijkheden. Zo beschik je over Teams, een digitale werkruimte voor het werk dat je samen met je team uitvoert. Of gebruik je OneNote als het ultieme digitale notebook waarin je slim notities kunt bewaren en organiseren. Ook kun je nu samenwerken in de online versies van Word, Excel en Powerpoint die je simpel kunt delen met anderen. Bovendien heb je overal toegang tot je bestanden als je ze in OneDrive hebt opgeslagen! Steeds meer staan de behoeftes van gebruikers centraal en worden we flexibeler.  Zo kan er met Office 365 handig worden ingespeeld op het locatie- en tijdonafhankelijk werken. Waarom nog wachten als je al heel eenvoudig productiever kunt samenwerken? Hierbij drie redenen waarom Office 365 je verder gaat helpen:

1. ‘Anytime, anyplace, anywhere’

Vanaf ieder gewenst apparaat kun je werken aan al je documenten waar je ook bent. Of je nu werkt met een PC, een Windows, een Mac, een iOS of Android apparaat. En of je nu op het USP zit, onderweg bent of thuis werkt, met Office 365 kan het allemaal. Met een werkende internetverbinding heb je overal toegang tot e-mail, agenda’s, documenten en chat. Dit bevordert de samenwerking en communicatie onder collega’s enorm. Je kunt sneller reageren op mailtjes, direct communiceren via online meetings in Teams of Skype for Business en je kunt documenten delen via OneDrive.

2. Documenten delen zonder 101 versies

Binnen Office 365 zitten de oplossingen Teams, Sharepoint en OneDrive. Documenten kun je met je teamleden delen via Teams of je kiest zelf met wie je bestanden deelt via OneDrive. Je kunt tezamen werken in één document op hetzelfde moment. Zo werkt iedereen in de meest up-to-date versies en heb je niet meer 101 verschillende versies in omloop. Dankzij de volledige integratie met Office kun je op het ene apparaat beginnen aan een document en het afmaken op het andere.

3. Veiligheid en privacy

Cybercriminelen en menselijke fouten liggen op de loer en wetten worden aangescherpt. De applicaties van Office 365 respecteren je gegevens en je privacy door automatische beleidsregels, archivering en bescherming van rechten. Microsoft heeft Office 365 voorzien van state of the art security oplossingen en voldoet hiermee aan de strenge Europese privacyvoorwaarden voor de opslag van gegevens.

Aan de slag met Office 365

Je kunt nu al zelf de applicaties verkennen om straks de vruchten ervan te kunnen plukken. Via portal.office.com zie je alle applicaties die behoren tot Office365. Deze kun je in de online versie gebruiken of via het Software Center downloaden op je laptop (tip: ontdek ook apps voor je smartphone). Mocht je wat hulp willen bij het leren gebruiken van de applicaties, dan kun je meedoen aan diverse challenges van Team Eerste Hulp Bij Office 365 (EHBO365). Op dit moment zijn er modules beschikbaar om OneDrive en Teams onder de knie te krijgen. Kijk voor meer informatie op www.digitale.hu.nl.