Communicatie naar je studenten: welke informatie plaats je waar?

Communicatie naar je studenten: welke informatie plaats je waar?

In dit stuk leg ik uit hoe je als opleiding ervoor kan zorgen dat je studenten goed en tijdig geïnformeerd worden. In mijn werk als docent en opleidingscoördinator heb ik van dichtbij meegemaakt dat studenten vertragen of zelfs uitvallen wegens het niet tijdig op de hoogte zijn of het niet kunnen vinden van de juiste informatie. Dat kunnen we voorkomen! Door samen af te spreken hoe we systemen inzetten en waar we welke informatie plaatsen. 

Bekijk de video om te zien hoe we dit aanpakken.

Op 1 april vindt de eerste bijeenkomst van superusers plaats. Hier worden zij geïnformeerd hoe je myHU het beste kunt gebruiken. Vanaf dat moment kun je als opleiding je informatie gaan plaatsen, uitgebreide instructies daarvoor zijn vanaf begin april te vinden in een FAQ.  

Eind mei gaat het nieuwe myHU live voor alle studenten, een HU brede communicatie campagne brengt de studenten hiervan op de hoogte.   

StudentWaar vind ik welke informatie?
Als student wil ik tijdig geïnformeerd worden over mijn opleiding, cursusinhoud en toetsen. 

OpleidingWelke informatie plaats ik waar?
Als opleiding wil ik de juiste informatie plaatsen die toegankelijk, overal en op tijd aankomt bij de student. 

Applicatie  Wel   Niet 
Canvas  Alleen te gebruiken voor materiaal aan cursisten gerelateerd aan een cursus. Informatie wordt gedeeld met studenten op het moment dat ze zich hebben ingeschreven en dat het blok waarin de cursus zit actief is. Samenwerking als onderdeel van het formatieve proces.   Niet bedoeld voor instituuts-/opleidingsinformatie algemene informatie, zoals: Stage, Curriculum, Afstuderen, Minors, SLB, etc. Canvas heeft als focus het leerproces.  
myHU Portaal  Centraal portaal van gepersonaliseerde en gecombineerde informatie uit verschillende bronnen (Ingeschreven cursus/toets, Canvas kalender en deadlines, lesrooster, tentamenrooster, etc.). HU brede, opleiding- en Instituut brede nieuws en mededelingen op basis van studiejaar en interesse van de student.    Geen cursus specifieke informatie (cursusmateriaal). 

Geen algemene instituutsinformatie.  

 

myHU Opleidingsinformatie  Algemene opleidingsinformatie en specifieke instituutsinformatie zoals Stage, Curriculum, Afstuderen, Minors, SLB, etc. Plaatsen van links naar meer informatie in andere applicaties zoals AskHU, Canvas, Office, etc.  Ook Start Studiejaar informatie staat hierin.  

 

Geen cursus specifieke informatie (cursusmateriaal) en geen algemene instituutsinformatie.  

 

AskHU  HU-brede en algemene instituutsinformatie over onderwijs ondersteunende dienstverlening (bv. organogram).   Geen opleiding & cursusinformatie. 

 

Als je de op je gemak meer wilt lezen over de informatievoorziening richting studenten, download hier de presentatie. Heb je verder nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Casper Zuidwijk (casper.zuidwijk@hu.nl).