De nieuwe media omgeving van de HU: het MAM

De nieuwe media omgeving van de HU: het MAM

Het Media Asset Management systeem (MAM) is het middelpunt van de media-omgeving van Hogeschool Utrecht. In het MAM staan video’s en afbeeldingen veilig en duurzaam opgeslagen: één centrale plek waarin zowel gedeelde video’s (bijvoorbeeld binnen opleidingen) of publieke video’s (zichtbaar voor iedereen) opgeslagen zijn. Zo waarborgen we de privacy en wordt het gebruik van video’s binnen het onderwijs en onderzoek toegankelijker en makkelijker.

Wat biedt het MAM?

Het MAM wordt slim gekoppeld aan alle systemen die gebruikmaken van media: onderwijssystemen (zoals Canvas en TestVision), communicatiesystemen (zoals Netpresenter voor de video’s op de schermen in de gebouwen, of de publieke websites) en opnames zoals de Weblectures.

Hoe kun je het MAM gebruiken?

Binnen Canvas kun je als docent alle video’s van jouw instituut vinden middels de HUvideo plugin. Ook kun je met deze plugin zelf video’s uploaden naar het MAM. Hoe dat werkt wordt uitgelegd in een video op de HUvideo website. Op de HUvideo website lees je ook verder hoe je media kunt uploaden als je niet gebruikt maakt van Canvas en lees je meer over hoe het zit met de beveiliging, privacy en de bewaartermijn van media.