Digitale Onderzoeksomgeving
Respondentenonderzoek (Crowdtech survey)

Respondentenonderzoek (Crowdtech survey)

Veel van onze onderzoekers passen respondentenonderzoek toe voor het verzamelen van onderzoeksdata. Voor eenvoudige vragenlijsten blijft MS Forms de beste keuze; forms.office.com.

Voor uitgebreide vragenlijsten hebben we Crowdtech, een HU-brede, veilige en intuïtieve enquête/survey-tool dat respondentenonderzoek ondersteunt.

Voor wie is de enquêtetool Crowdtech bedoeld?

Deze enquêtetool is primair bedoeld voor onderzoekers, maar ook voor studenten beschikbaar die betrokken zijn bij (het onderzoek van) een lectoraat of onderzoeksgroep. Verder kunnen ondersteunende diensten zoals HR en M&C deze enquêtetool inzetten.

Wat kan je doen met Crowdtech?

De enquête-tool van Crowdtech wordt aangeboden als een online (cloud) dienst. Je hoeft dus geen applicatie op je laptop te installeren. Om gebruik te maken van de enquête-tool heb je wel je HU inloggegevens nodig. Daarna kun je makkelijk visueel aantrekkelijke en uitgebreide vragenlijsten aanmaken welke je kunt delen met je respondenten.

Inloggen

Voordat je je eerste enquête kunt maken doorloop je de volgende drie stappen:

  1. Toegang tot Crowdtech vraag je aan via dit formulier. Streven is om binnen twee werkdagen je account te activeren.
  2. Ga naar: https://sso.crowdtech.com/surf
  3. Log in met je HU inloggegevens (authenticatie gaat via SURFconext).

De enquêtegegevens blijven behouden en zijn gelinkt aan jouw e-mail adres.

Training Crowdtech

Ga je op korte termijn aan de slag met respondentenonderzoek? Bekijk hier dan de online training terug die in juli 2020, voor een startersgroep, is gegeven.

Er worden continue nieuwe trainingen aangeboden. Je kunt je bij Crowdtech aanmelden voor een  training.

Vragen over het gebruik van Crowdtech

Kom je ergens niet uit, heb je een vraag over het gebruik: word lid van de MS Teams Peer Support Group Data Science / Crowdtech Surveytool Café en stel je vraag. Binnen de PSG kunnen HU onderzoekers/ mede Crowdtech gebruikers elkaar snel op weg helpen en zo verder bekwamen in het gebruik van Crowdtech.
Heb je andere meer technische ondersteuning nodig? Mail dan naar onderzoeksupport@hu.nl.

Meer informatie

Ontdek meer op de site van Crowdtech