Digitale Onderzoeksomgeving
Respondentenonderzoek (Enquête tool)

Respondentenonderzoek (Enquête tool)

Veel van onze onderzoekers passen respondentenonderzoek toe voor het verzamelen van onderzoeksdata. Voor eenvoudige vragenlijsten blijft MS Forms de beste keuze; forms.office.com.

Voor uitgebreide vragenlijsten hebben we een HU-brede, veilige en intuïtieve enquête/survey-tool dat respondentenonderzoek ondersteunt. Diverse onderzoekers vanuit verschillende lectoraten zijn afgelopen jaar betrokken geweest bij de selectie van van deze tool. Goed nieuws: de enquete-tool Crowdtech is beschikbaar!

Voor wie is de enquêtetool Crowdtech bedoeld?

Deze enquêtetool is primair bedoeld voor onderzoekers, maar ook voor studenten beschikbaar die betrokken zijn bij (het onderzoek van) een lectoraat of onderzoeksgroep. Verder kunnen ondersteunende diensten zoals HR en M&C deze enquêtetool inzetten.

Wat kan je doen met Crowdtech?

De enquête-tool van Crowdtech wordt aangeboden als een online (cloud) dienst. Je hoeft dus geen applicatie op je laptop te installeren. Om gebruik te maken van de enquête-tool heb je wel je HU inloggegevens nodig. Daarna kun je makkelijk visueel aantrekkelijke en uitgebreide vragenlijsten aanmaken welke je kunt delen met je respondenten.

Inloggen

Voordat je je eerste enquête kunt maken doorloop je de volgende drie stappen:

  1. Toegang tot Crowdtech aanvragen, stuur hiervoor een mail naar onderzoeksupport@hu.nl. Streven is om binnen twee werkdagen je account te activeren.
  2. Ga naar: https://sso.crowdtech.com/surf
  3. Log in met je HU inloggegevens (authenticatie gaat via SURFconext).

De enquêtegegevens blijven behouden en zijn gelinkt aan jouw e-mail adres.

Training Crowdtech

Ga je op korte termijn aan de slag met respondentenonderzoek? Zet je regelmatig enquêtes uit én vind je het leuk om een nieuwe tool te leren kennen? Help je graag je collega’s daar ook mee op weg? In het najaar starten we weer met nieuwe trainingen. Meld je alvast aan!

Als je je aanmeldt voor de training word je automatisch lid van de Peer Support Group van TLN. Zodat je in contact blijft met collega’s die met soortgelijk onderzoek bezig zijn.

Vragen over het gebruik van Crowdtech

Kom je ergens niet uit en heb je een vraag over het gebruik of andere ondersteuning nodig? Mail dan naar onderzoeksupport@hu.nl. Ook kun je iedere dinsdagochtend om 9 uur inloggen tijdens het vragenuurtje van onderzoeksupport.

Meer informatie

Ontdek meer op de site van Crowdtech