Digitale werkomgeving

Updates Windows 10 en Office365

Gefeliciteerd! Je bent er bijna..

Op deze pagina vind je de belangrijkste aanpassingen en informatie over je laatste update. Omdat het hier om een grote aanpassing betreft willen we je via deze pagina informeren.

Wat gaat er gebeuren?

Je werkplek zal worden voorzien van de nieuwste updates , Na deze update zal ook iedereen voortaan standaard worden voorzien van Office365.

Hoe krijg ik deze update en wat moet ik doen?

Zorg in ieder geval voor dat je voordat je de update en voorbereidingen hebt uitgevoerd tenminste een aantal uur gewerkt hebt met de VPN aan.  Je krijgt automatisch een bericht om je laptop te updaten, na het verlopen van de “cooldown” periode  ( je hebt een week de tijd om zelf de update uit te voeren) zal het systeem automatisch worden vernieuwd. Deze update duurt ongeveer 60 tot 90 minuten na deze update is je systeem weer up-to-date en voorzien van de nieuwste Office365 applicaties.

Goed om te weten:

  • Plan je update: Lees de ontvangen instructies en plan tijd in voor je update.
  • Schakel VPN uit vóór de update begint.
  • Zorg voor een stabiele internet verbinding; De nieuwe update van Windows 10 versie 20H2 is groot van formaat . Als je internetverbinding traag is, kan het downloaden lang duren.
  • We raden je ook aan alle externe apparaten die op je apparaat is aangesloten te verwijderen tijdens de update.

Wat merk ik hiervan: Naast de verschillende update van het systeem zul je merken dat je nu standaard gebruik maakt van de nieuwst Microsoft Edge browser en daarnaast ook gebruik maakt van Office365 apps.

Heb je problemen tijdens of na de update: dan kun je zoals je gewend bent via de helpdesk een melding aanmaken, hou je PC nummer bij de hand voor een correcte registratie van je meldingen. Er is 1 bekend probleem met 1 specifieke laptop , waarbij de webcam het niet meer doet. wellicht herken je het probleem? maak dan een melding aan samen met je PC nummer dan helpen we je zo snel mogelijk.

Meer informatie

Wat is er nieuw?

Wil je meer weten over Windows 10, Office365 apps zoals MS Teams, OneDrive Outlook, PowerPoint, Excel, Word ?  We hebben een database met een overzicht van de meest gestelde vragen en instructies op https://askict.hu.nl gebruik de zoekfunctie of navigeer naar naar je favoriete onderwerp.

Hier kun je antwoorden vinden op vragen zoals hoe maak ik een MS Teams aan, en hoe kun je in de nieuwste PowerPoint een schermopname maken.

Bekijk de nieuwste functies van Office365 van de meest populaire apps:

(Gratis) Trainingen - HU Ontwikkelportaal

We hebben 3 specifieke HU basistrainingen gemaakt met betrekking tot het gebruik van Microsoft Producten

Een overzicht van alle online (gratis) trainingen voor medewerkers is te vinden via het portaal.

Verder bied het HU Ontwikkelportaal (betaalde en gratis) klassikaal cursussen aan om een pro te worden in Windows 10 en Office.

Community voor medewerkers

Er is een levendige community van office365 gebruikers voor HU medewerkers. Join the community!  Help andere collega’s , stel vragen, bespreek casussen en ontvang ook berichten bij de nieuwste updates van office365.

Naast de fundamentele toepassingen kun je ook terecht in de HU-community Online Onderwijs & Onderzoek voor specifieke vragen voor toepassing binnen het onderwijs en overige applicaties.

Student community: [ nog niet actief]