Hoera! Iedereen is nu in bezit van Windows 10

Van eind november tot en met eind maart heeft het HU brede migratieproces van Windows 7 naar Windows 10 plaatsgevonden en we kunnen tevreden terugkijken op deze periode. In vier maanden tijd zijn er 4500 migraties van laptops en vaste pc’s uitgevoerd door de mensen achter de balies op Padualaan 97. En dat is een mooie prestatie! Het project had een strakke planning, maar is over het algemeen erg goed verlopen. De meldingen die werden gedaan, betroffen met name vragen over waar bepaalde documenten en applicaties te vinden zijn, hoe iets geïnstalleerd moet worden en hoe bijvoorbeeld de VPN verbinding nu werkt. Voor de rest was iedereen wel snel en makkelijk op weg, terwijl het toch wel een aantal veranderingen waren. Daarom ook hulde aan alle medewerkers van het project en alle eindgebruikers voor de inzet en motivatie om dit project tot een succes te maken!

Het projectteam is erg te spreken over de bereidwilligheid en enthousiasme onder de HU werknemers. De reacties waren zeer aardig en motiverend en dat deed hen erg goed. De respons op de aanpak van het elektronische afsprakensysteem ging ook als een speer in het begin. Dat systeem werkte zo goed dat alleen al in de week voor de kerstvakantie 400 migraties gepland stonden. Een grote piek, waar ook de medewerkers achter de balie het erg druk mee hadden. Pas in maart werd het veel rustiger en was het nog aan de mensen die het langst hadden gewacht om toch nog gemigreerd te worden.

Hoe word of blijf jij een pro in Windows 10? 

Nu is het project ten einde en zijn alle laptops en vaste pc’s gemigreerd. Resteren alleen nog de specials waaronder de computers in de ILC labs. Ben jij al erg handig met Windows 10 of kun je nog wat tips gebruiken? Misschien hebben je collega’s nog goede tips & tricks voor je of jij voor hen? Hierbij ook nog enkele tips en tricks over enkele vernieuwingen van Windows 10 ten opzichte van Windows 7 en 8:

  • Windows 10 heeft een vernieuwend startmenu met apps, mappen en nu ook interactieve widgets. De taakbalk met veelgebruikte software is ook weer terug onder in beeld.
  • Nieuw in de taakbalk van Windows 10 is Task View. Hiermee kun je een totaaloverzicht zien van alle vensters die open staan op je scherm. Die vensters worden dan verkleind, zodat je sneller en makkelijker tussen de geopende vensters kunt switchen.
  • Met Task View kun je ook meerdere bureaubladen aanmaken. Zo kun je op het ene bureaublad bijvoorbeeld een kalender en je mail tonen, terwijl op een andere een tekstverwerker openstaat. Je kunt gemakkelijk schakelen tussen de meerdere bureaubladen.
  • In het startmenu wordt het ook eenvoudiger om te zoeken. Open het startmenu maar eens en type O. Je ziet nu de apps die beginnen met de letter O.
  • Het startmenu biedt verschillende mogelijkheden om te personaliseren. Misschien heb je helemaal geen zin in een volgepropt startmenu, of wil je graag je meest gebruikte applicaties bij elkaar hebben. In dat geval druk je met de rechtermuisknop op een app en druk je op Van Start losmaken of juist om aan Start vast te maken.

Naast deze tips en tricks kun je ook op AskHU terecht waar meer informatie te vinden is om heel handig te worden met Windows 10. Daarnaast biedt het HU Ontwikkelportaal (betaalde) cursussen aan om een pro te worden, maar ook op het Youtube kanaal van Windows zijn er nuttige video’s te vinden.