Migratie SharePoint 2010: Perspectief van opleiding Mondzorg

Migratie SharePoint 2010: Perspectief van opleiding Mondzorg

Interview met Lotte Westerlaken, Teamleider bij de opleiding mondzorgkunde neemt deel aan de stuurgroep SharePoint 2010.

Hoe ben je in de stuurgroep terecht gekomen?

Zo’n 1,5 jaar geleden had ik contact met iemand over het einde van SharePoint. Begin dit jaar vroeg ik me af wat de status was en nam contact op met Ellen Schuurink van DLO. Dit was blijkbaar een goed moment omdat het project migratie SharePoint 2010 net was opgestart en ze collega’s uit het onderwijs zochten om deel te nemen aan de stuurgroep.

Waarom vind je het belangrijk om deel te nemen?

We maken veel gebruik van SharePoint binnen onze opleiding en het is daarom belangrijk dat er niets zomaar verdwijnt. Dit geldt uiteraard voor alle instituten en ik denk dus graag mee vanuit het onderwijs. Door dit traject vanuit verschillende invalshoeken te bekijken, hoop ik dat er aandacht is voor de verschillende wensen/belangen van alle onderdelen binnen de HU.

Wat zie je bij jullie opleiding als de grootste uitdaging van migratie SharePoint?

De onzekerheid maakt het lastig. We weten dat het onderwijs gedeelte naar Canvas gaat, maar de bestemming van onze team sites weten we bijvoorbeeld nog niet. Daarom zetten wij in op datgene wat we wél weten. Zoveel mogelijk sites zetten we nu over naar Canvas. We zorgen dat we voor de zomer klaar zijn, zodat we na de zomer tot 1 december de tijd hebben voor de andere sites.

Heb je nog een tip voor anderen?

Ik adviseer goed na te denken over een structuur binnen het instituut, zodat duidelijk is wie er met het project team spreekt en hoe de communicatielijnen daarna lopen. Op deze manier kan een instituut snel schakelen zodra er nieuwe informatie beschikbaar is.