SharePoint2010: project update

SharePoint2010: project update

Het SharePoint 2010 (SP2010) migratie project raakt ons allemaal. We zijn al twee jaar (onopgemerkt) bezig met het uitfaseren dan SP2010, maar nu het einde nadert voelen we de urgentie meer.

80.000 SharePoint sites
Binnen HU wordt zeer intensief gebruikt gemaakt van het SP2010 platform, om hier gevoel bij te geven: er zijn ruim 80.000 sites binnen de HU actief. Al deze sites moeten voor eind december verhuisd, gearchiveerd of uitgefaseerd zijn*.
*Met uitzondering van de cursussites die tot eind blok B (zonder herkansing) beschikbaar zijn

De grote verhuizing
De grote vraag is waar belandt de informatie en de functionaliteit? ‘Helaas’ is het geen verhuizing naar een groter appartement maar zijn we opgegroeid en gaan de kinderen op kamers naar allerlei verschillende steden. Waarbij soms de kinderen in Amersfoort gaan wonen en in Utrecht gaan studeren en andere kinderen beide in Groningen doen. In deze metafoor zijn de kinderen de functionaliteiten van SP2010 en de steden de nieuwe systemen. Met dit metafoor geven we aan dat het verhuizen wat denkwerk vraagt. Daarbij is het advies om even terug te gaan naar je behoefte. Wat wil je doen? Waarom is deze SharePoint site ooit opgericht? Met je behoefte kan je dan tot de juiste systeemkeuze komen. Het stroomdiagram kan je hierbij helpen.

Bekijk ook de video en over de informatie en systemen in de blog op digital.hu.nl

Kleuren wijzen de weg
Om je op weg te helpen krijgen tussen 15 en 31 mei alle SP2010 sites een kleur. Je zit de kleur terug in de URL balk (daar waar je de website naam typt). De kleur geeft aan wat er met jou site staat te gebeuren en wat je daarvoor moet doen. Werk je met site-collecties (onder één site hangen dan meerdere (sub)sites / pagina’s)? Dan krijgen de onderliggende pagina’s allemaal een eigen kleur.

Oranje of rood
Heb jij een oranje of rode site dan krijg je binnenkort een kaart waarop je meer inzicht krijgt in de functionaliteit en waar dit landt. Dit doen we aan de hand van ‘user stories’. Bijvoorbeeld ‘als medewerker wil ik mijn verblijf in het buitenland kunnen registreren’. Aan de hand van de ‘user stories’ kunnen we effectief en met snelheid de maatwerk vragen beantwoorden.

Wat kan ik doen?
Wil je meer leren over Teams, OneDrive doe dan mee met de challenges. Wil je nog meer weten over de nieuwe systemen binnen de digitale leeromgeving, kijk dan digitale.HU.nl of askHU.