Video-opnamen en streamen vanaf de HU blijft mogelijk

Livestreams vanaf collegezalen

Livestreamen vanaf een (lege) collegezaal op de HU blijft tijdens de lockdown van december-januari 2020/2021 mogelijk, met uitzondering van de kerstvakantie. Een aanvraag doe je hier. Bij het aanvraagformulier vind je ook de voorwaarden en richtlijnen.

Rogier Slaman en Janneke Nefs (opleiding Communicatie) gaven in maart via een livestream college vanuit een lege collegezaal op de HU. Ze hebben laten zien dat dit niet alleen maar “zenden” hoeft te zijn. Bij aanvang van het seminar gaven Rogier en Janneke aan dat studenten vragen kwijt konden op de bijbehorende Canvas-cursuspagina, in een discussieforum. De ruim 80 studenten die via de livestream het seminar volgden, maakten daar goed gebruik van. Zo was er ondanks de lege zaal toch interactie. Rogier fungeerde als moderator. Terwijl Janneke antwoord gaf, probeerde hij het antwoord ook direct online uit te werken. Janneke heeft dit verder aangevuld na afloop van het seminar.

Opnamestudio's

Ook de opnamestudio’s blijven beschikbaar voor het maken van onderwijsvideo’s. Op Padualaan 97 kun je gebruik maken van een greenscreenstudio, waar ook een glassboard aanwezig is. Of maak een eenvoudige opname in de doe-het-zelf studio. Een aanvraag doe je hier.

Teams Live Event

Wil je een les aan meer dan 300 studenten livestreamen? Dan kan dit ook via een Teams Live Event. Meer informatie vind je hier.