Verlenging PoC Interactieve Video
© Hogeschool Utrecht

Verlenging PoC Interactieve Video

Van begin januari tot half maart heeft een groep docenten binnen een Proof of Concept gebruik gemaakt van de interactieve videotool van FeedbackFruits. Studenten kunnen met FeedbackFruits o.a. opmerkingen plaatsen in de tijdlijn en zo op elkaars vragen en opmerkingen reageren. Ook kun je de video laten pauzeren en een vraag laten beantwoorden voordat de video verder afspeelt. Je kunt daarnaast links naar andere bronnen plaatsen.

TLN schreef een blog over de didactiek achter interactieve video.

Evaluatie

Deelnemers aan de PoC hebben de tool geëvalueerd. Zij gaven hierbij aan dat het opzetten van een interactieve video niet veel tijd kost en redelijk eenvoudig is. Ook gaven zij aan FeedbackFruits zeker nog een keer in te zetten binnen hun onderwijs, en zelfs één of meerdere keren per onderwijsblok.

Verlenging PoC

Omdat de PoC-periode vrij kort was en niet alle deelnemers al een goed beeld hadden van de toegevoegde waarde van deze tool, is besloten de PoC te verlengen tot 1 augustus 2021. Tot die tijd is FeedbackFruits voor alle docenten binnen Canvas te vinden. Een demo van de tool en support is echter alleen beschikbaar als je je hebt opgegeven als deelnemer aan de PoC.

Voor de zomer zullen deelnemers hun feedback geven over de tool. Aan de hand hiervan wordt besloten of er wel of niet wordt overgegaan op aanschaf van een vaste licentie.

Geef je op

Meld je aan om deel te nemen aan de PoC via het online aanmeldformulier.

Meer informatie over de Proof of Concept met feedbackFruits vind je bij de FAQ’s van Canvas.

Bekijk hier de demo die FeedbackFruits gaf aan HU-docenten: