Verrijk je onderwijs met een glassboard-video

Verrijk je onderwijs met een glassboard-video

HUvideo is sinds kort in het bezit van een heus ‘glassboard’! Met dit glassboard krijgen kennisclips een compleet nieuwe dimensie. Letterlijk, want alles wat je op het bord schrijft verschijnt voor de kijker als het ware in de lucht.

Hoe werkt dit nou precies?

Het glassboard bestaat uit een speciale glazen plaat waarvan de zijkanten belicht worden met ledstrips. Als docent sta je achter deze plaat. Alles wat je met een neon-marker op het glassboard schrijft, wordt door deze leds extra uitgelicht en is dus goed zichtbaar in de video. Het mooie is dat je als docent tijdens het schrijven toch recht in de camera kunt blijven kijken, in tegenstelling tot wanneer je in een video een schoolbord of whiteboard gebruikt.

Alle onderwerpen die je het liefst op een old school schoolbord zou behandelen zijn uitermate geschikt voor een glassboard-video. Denk aan lessen met veel formules en grafieken, maar ook mindmaps lenen zich hier goed voor. Het vergt wel goede voorbereiding, want de opname wordt in één take opgenomen.

Ook een glassboard-video maken? Kijk op de website van HUvideo voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Informatie over het maken van video is te vinden op huvideo.hu.nl. Daarnaast kun je tijdens het inloopspreekuurterecht met al je vragen rondom video: elke vrijdag tussen 10:00 en 11:00, PL97 1.009.

(Hieronder Mayke Kummer, docent Fysiotherapie)