juni 2021 | Kennis- en netwerkevent De Master Spreekt…

juni 2021 | Kennis- en netwerkevent De Master Spreekt…

over juridisch en ethisch verantwoord toepassen van algoritmen

Het kennis- en netwerkevent ‘De Master Spreekt…’ gaat op 18 juni 2021 over juridisch en ethisch verantwoord toepassen van algoritmen. Thomas van Biemen en Wouter Verbeek gaan in op het belang en de verschillende aspecten.

Steeds meer organisaties overwegen algoritmen in te zetten voor een effectievere en efficiëntere bedrijfsvoering. Hoewel iedereen overtuigd is van de kansen, zijn er ook twijfels over de toepassing van algoritmen en het effect daarvan op de samenleving. Gerichte en goed ingerichte governance kan organisaties in staat stellen de grote kansen van algoritmen te benutten, zonder de schaduwzijden uit het oog te verliezen, zo betogen Wouter Verbeek en Thomas van Biemen. In deze lezing nemen zij je mee in hoe deze governance er uit moet zien om te zorgen voor verantwoorde toepassing van algoritmes. Tijdens de lezing zullen ook een aantal cases worden besproken en zal de techniek in gedoken worden op het vlak van Explainable AI. Tot slot komt ook de nieuwe EU-verordening met betrekking tot AI aan de orde.

Verwacht een inspiratiesessie waarin je nieuwe kennis en ideeën op doet. Er is eveneens ruimte voor discussie en interactie met de aanwezigen tijdens deze kennis- en netwerkbijeenkomst.