YEP

Young Entrepeneurship Project

YEP (Young Entrepreneurship Project) is een programma van twee weken aangeboden in ontwikkelingsgebieden en gericht op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden onder de minst bevoorrechte jongeren. Tijdens het programma ontmoeten HU-studenten, samen met teams van internationale studenten, middelbare scholieren uit townships en begeleiden hen door het proces van succesvol opstarten en implementeren van een klein bedrijf.

Nieuwe bedrijfsinitiatieven (ondersteund met lokaal startkapitaal) moeten:

  • Een probleem oplossen op in hun lokale gemeenschap (i.e. help de lokale gemeenschap)
  • Realistisch en implementeerbaar (bijvoorbeeld implementeerbaar met een beperkt budget, op een lokale middelbare school)
  • Duurzaam en schaalbaar zijn

Momenteel zijn verschillende bedrijfsideeën geïmplementeerd door middelbare scholieren. Een van deze ideeën was om een ​​moestuin aan te leggen, om gezonder eten aan de lokale gemeenschap te verkopen (geïmplementeerd in 2018). Andere geïmplementeerde bedrijfsidee zijn het produceren en verkopen van gezond ontbijt op middelbare scholen en het produceren en verkopen van lokaal geproduceerde popcorn.

Directe implementatie lesstof en uitwerking van het geleerde vindt plaats in een uitdagende praktijkcontext. Er wordt geïnvesteerd in samenwerking met hoogwaardige kennispartners en internationale topuniversiteiten. De komende jaren zalhet project verder worden ge-upscaled met de deelnemers van meerdere faculteiten/instituten. Momenteel doet naast de HU ook Stellenbosch University (ZA) en Michigan State University (USA) mee. Langdurig onderzoek naar de impact van dit project wordt uitgevoerd en gevolgd door topwetenschappers. Het project zal zich de komende jaren cross-facultair kunnen uitbreiden, kunnen worden uitgevoerd door andere instellingen. Op dit moment wordt er met het instituut Educatie, die workshops verzorgen over didactiek.

Kijk hier voor meer informatie over dit project.

Contactpersoon
Naam: Paul Jaspers
E-mail: paul.jaspers@hu.nl