April: mobiliteit en bereikbaarheid

In de jaarkalender van het Programmateam Duurzaamheid stond de maand  maart in het teken van mobiliteit en bereikbaarheid. In april zullen wij verdergaan met dit thema.

Promotie e-cars/e-bikes en deelfietsen

In maart zijn wij bezig geweest met het onder de aandacht brengen van onze duurzame mobiliteitsmiddelen voor zakelijk gebruik. Denk aan de HU e-cars, e-bikes en fietsen.

Zo waren Anne Heikamp en Hendrik Moons eind maart bij de servicebalies te vinden in de gebouwen van het Heidelberglaan- en Paduacluster. Hier kon de e-car en de app om te reserveren bekeken worden, je kon jezelf gemakkelijk registreren én een proefritje maken!

In april zullen zij dit voortzetten in Padualaan 99 en Heidelberglaan 15!  Exacte tijden per gebouw worden nog bekend gemaakt via HU Start en Netpresenter.

De fietsen en e-bikes zijn te reserveren via onze ‘uitleenmuur’. Klik hier voor meer informatie over de e-cars.

Fietsambassadeurs

In het teken van mobiliteit en bereikbaarheid kondigen wij het project ‘HU Fietsambassadeurs’ aan. Hierin zetten wij collega’s die met de fiets of e-bike naar de HU komen, via social media in ‘the spotlight’.

“Weer of geen weer, elke dag fietsweer!”

We trappen af met Arjan Verheul. Arjan komt altijd op de fiets naar zijn werk! Weer of geen weer. Tijdens zijn fietstocht (13 km enkele reis) luistert hij het liefst naar het nummer ‘Bagagedrager’ van Spinvis.

Kijk op duurzaam.hu.nl en volg ons op Facebook en twitter, als je wilt zien wie de anderen zijn… of wellicht ben je het zelf wel!

Programmateam Duurzaamheid

Het Programmateam Duurzaamheid zet elke maand een ander aspect van duurzaamheid in het zonnetje. Met het thema mobiliteit sluiten we aan bij één van de 17 Sustainable Development Goals die de HU nastreeft, namelijk: Climate action (13).