8 oktober – Dag van de Duurzaamheid

8 oktober – Dag van de Duurzaamheid

We nodigen je van harte uit voor de HU Dag van de Duurzaamheid 2020 op donderdag 8 oktober 2020. Locatie: je eigen huis- of werkkamer. Want hoewel er steeds meer mogelijk is, blijft het voorlopig veiliger om grote bijeenkomsten op afstand te organiseren. Natuurlijk zouden we je liefst ‘in het echt’ ontmoeten. Maar er is een voordeel: op afstand samenkomen is duurzamer

Het is een van de inzichten die de coronacrisis ons, naast alle ellende, heeft gebracht. De onhaalbare klimaatdoelen van Parijs bleken opeens toch niet zo onhaalbaar. Ook sommige doelen van de HU zijn dichterbij gekomen. We werken op grote schaal vanuit huis, we fietsen en wandelen veel, denken aan onze gezondheid en houden rekening met elkaar. We willen dan ook niet terug naar de samenleving van vóór de coronacrisis; we willen juist voorwaarts: samen verder werken aan het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Hoe?

 

Daarover gaat onze HU Dag van de Duurzaamheid 2020. Het thema: Think global, act local. Want wat wij hier doen, heeft effect op de hele wereld. Met minder vliegen en meer lokaal produceren. Maar ook de sociaaleconomische ongelijkheid aanpakken, die de crisis scherper zichtbaar heeft gemaakt. Dit is hét moment om ons te herbezinnen over hoe we onze maatschappij beter kunnen inrichten. Een bijzonder momentum, omdat we dit jaar als HU ook ons 25-jarig jubileum vieren.

 

Programma

13.30 uur: Virtuele ontvangst
14.00 uur: Opening – dagvoorzitter Rens de Jong & gebarentolken Irma Sluis en Nicoline de Pater
14.05 uur: De Donuteconomie: op weg naar een circulaire samenleving – Kate Raworth
14.20 uur: De Stadsdonut voor Amsterdam: Amsterdam Circulair – Marieke van Doorninck
14.35 uur: Hogeschool Utrecht: 25 jaar duurzaam en circulair – Tineke Zweed
15.00 uur: Finale ‘Sustainable Campus Challenge’ – Jan Henk van der Velden, Carolien van Hemel & de vier finalisten
15.20 uur:  Uitreiking ‘Sustainable Campus Challenge Award’ – Lot van Hooijdonk
15.30 uur: Toost op ‘25 jaar duurzame HU’
15.40 uur: Afsluiting & virtuele afterparty
16.15 uur: Einde programma


Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Meld je s.v.p. aan vóór 1 oktober a.s.

 

We hopen je (virtueel) te zien op donderdag 8 oktober!