Dag van de Duurzaamheid 2021

Dag van de Duurzaamheid 2021

We nodigen je uit voor de online Dag van de Duurzaamheid 2021 (onderdeel van de Utrecht Science Week), op donderdag 14 oktober 2020, van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 14.45.

Kijk voor het volledige programma op DvdD.hu.nl

In aansluiting op het programma van de HU zal om 15.00 uur een gezamenlijke afsluiting zijn met o.a. de finale van de Sustainable Campus Challenge.

Het onlangs gepresenteerde Klimaatrapport en de Green Deal van de Europese Commissie staan scherp op ons netvlies. Om de wereld leefbaar te houden, moeten we nú verduurzamen. Dit is een uitdaging – maar ook een kans. Duurzame oplossingen kunnen bijdragen aan een meer inclusieve, rechtvaardige en veilige samenleving. Samen kunnen we de wereld leefbaarder maken. Daarvoor is het belangrijk dat we niet alleen naar technische mogelijkheden kijken, maar ook naar sociale en economische aspecten: hoe zorgen we dat duurzame oplossingen betaalbaar en voor iedereen bereikbaar blijven? Als we zorgen dat iedereen bij de duurzaamheidstransitie betrokken is, kunnen we echt impact maken. Met ons expertisegebied Samen Duurzaam richten wij ons primair op duurzaamheid in fysieke zin: Het gaat ons om de ecologische voetafdruk, die we op nul willen zien te krijgen.

Kom naar de online Dag van de Duurzaamheid en denk mee over onderwerpen als: slimme mobiliteit, duurzame energie, circulaire economie en de duurzame stad. Bezoek ook de workshops en plenaire lezingen van o.a. Bas Eickhout en Derk Loorbach.