Duurzame huisvesting

Duurzame huisvesting

In 2018 is al het Utrechtse onderwijs en onderzoek van Hogeschool Utrecht gevestigd op één aansprekende en herkenbare plek: het Utrecht Science Park (USP).

Hogschool Utrecht wil huisvesting bieden waardoor studenten, onderzoekers, docenten en ondersteunend personeel het beste uit zichzelf kunnen halen. Het gezamenlijk huisvesten op het USP maakt het mogelijk dat instituten en opleidingen intensiever samenwerken, met elkaar maar ook met externe kennispartners als Universiteit Utrecht, het UMCU en het regionale bedrijfsleven. Samenwerken op voor de regio belangrijke thema’s als Zorg & Technologie, Creatieve Industrie, Duurzaamheid en Werken & Leren in de Wijk.

Energieneutrale gebouwen

De duurzame ambities van de HU spelen een grote rol in het huisvestingsbeleid. De HU Nieuwbouw is een prettig en aangenaam gebouw om te werken, studeren en verblijven, zonder dat dit ten koste gaat van de omgeving. Het gebouw maakt gebruik van duurzame bronnen, is energiezuinig en onderhoudsarm. Zo heeft het gebouw onder andere energiezuinige liften en roltrappen, groene daktuinen en een CO²-gestuurd ventilatiesysteem.

 

Energielabel

Vanaf 1 januari 2008 moet bij bouw, verkoop en verhuur van een gebouw op het moment van transactie een energielabel (energieprestatiecertificaat) aanwezig zijn. Het energielabel is gebouwgebonden en geeft, op basis van een berekening, informatie over de hoeveelheid energie die bij gestandaardiseerd gebruik van dat gebouw nodig is. Het betreft gebouwgebonden energiegebruik voor verwarming, warmwatervoorziening, verlichting, ventilatie en koeling. Dit energielabel is maximaal tien jaar geldig.

De gebouwen van de Hogeschool Utrecht hebben de volgende energielabels:

  • Padualaan 97: Label A
  • Padualaan 99: Label A
  • Padualaan 101: Label B
  • Heidelberglaan 7: Label A++
  • Heidelberglaan 15: Label A++
  • Bolognalaan 101: Label A
  • De Nieuwe Poort 21 (HUA): Label A
  • Daltonlaan 200: Label G (flexibele locatie)