Studentenparticipatie

Het ZonMw Eczeemproject biedt studenten vanuit diverse onderwijsachtergronden regelmatig de mogelijkheid om te participeren in verschillende fases van het onderzoek. Door een actieve deelname aan onderzoeksactiviteiten leren studenten niet alleen op een laagdrempelige manier onderzoeksvaardigheden aan, hetgeen goed aansluit bij de actuele ontwikkelingen in de gezondheidszorg beroepspraktijk, maar levert studentenparticipatie tevens een waardevolle bijdrage in de totstandkoming van de onderzoeksresultaten.

Momenteel werken de volgende studenten mee op het project:

Adriana Courant

Adriana Courant, student Bachelor Huidtherapie, Hogeschool Utrecht

Voor de cursus Innovatie Interprofessionele Praktijk (INIP), heeft Adriana aan de hand van het model van Design Thinking gekeken naar de behoefte om de huidige eczeemzorg mogelijk te innoveren. Na een brede verkenning van het zorgveld concludeerde zij dat er een hiaat bestaat in de communicatie tussen zorgverleners in de eerstelijns eczeemzorg. Op basis hiervan schreef Adriana een passend adviesrapport, inclusief bijbehorende producten waaronder een verwijsbrief en informatiefolder voor de huisarts, met als doel om de communicatie tussen de huisarts en de huidtherapeut, binnen de eerstelijns eczeemzorg te verbeteren.

 

Maud Verhagen, Huidtherapeut en student deeltijd Master Klinische gezondheidswetenschappen, Universiteit Utrecht/UMC Utrecht

Maud VerhagenMaud is in het kader van haar afstudeeronderzoek aan de deeltijd master klinische gezondheidswetenschappen, in samenwerking met het Nationaal constitutioneel eczeemplan (NVDV), gestart met een onderzoek naar de verschillende vormen van informatieverstrekking over de vingertopeenheid (FTU). Zij onderzoekt hierbij in hoeverre deze informatie door mensen met constitutioneel eczeem wordt begrepen en kan worden toegepast. Dit wordt getest door middel van een vragenlijst. Aan de hand van de resultaten die voortkomen uit dit onderzoek wordt een nieuw uitlegmodel van de vingertopeenheid ontwikkeld.

Seerit Singh, docent opleiding Huidtherapie en student Master Student Clinical Epidemiology, Vrije Universiteit Amsterdam

Seerit zal zich aankomend semester bezighouden met een literatuurstudie naar de validiteit en betrouwbaarheid van meetinstrumenten die binnen het onderzoek ingezet kunnen worden om de mate van zelfmanagement van mensen met eczeem kunnen meten. Seerit kijkt daarbij in het bijzonder naar het verschil in subgroepen, zoals zelfmanagement bij mensen met hoge of lage gezondheidsvaardigheden en ouders van kinderen met eczeem of volwassenen met eczeem.