De First® Lego® League is een internationale technologiewedstrijd voor leerlingen tussen de 9 en de 15 jaar.
Bij deze wedstrijd is het de bedoeling om met een LEGO MINDSTORMS®-robot missies uit te voeren, deze missies moeten worden uitgevoerd op een speciaal daarvoor ontworpen speelmat. Ieder jaar is er een nieuw thema waar de missies aan gerelateerd zijn, dit jaar is het thema INTO ORBIT.

Om de FLL in de regio Utrecht mogelijk te maken is de organisatie altijd op zoek naar bedrijven en organisaties die hun steentje vanuit het bedrijfsleven willen bijdragen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, zoals het helpen als vrijwilliger op de finaledag, bij te dragen als deskundige voor het uit te voeren onderzoek of als sponsor.
Onder het kopje samenwerking is meer informatie over de verschillende mogelijkheden te vinden. De samen werkende partners zijn Hogeschool Utrecht, ROC MN en DOEZO. De gemeente Amersfoort ondersteunt First Lego League in onze regio.

De regio finale van 2018 vindt plaats op vrijdag 30 november.
De locatie is bij ROC MN, Disketteweg 10, 3821 AR Amersfoort 

Zie aanvullende informatie onder agenda 

Hieronder voor het programmaboek van vrijdag 30 november:

2018 programmaboekje FLL

  

De winnaars
Na een dag hard werken, maken de juryleden de winnaars bekend van de Regiofinale Utrecht. 
Eerst zijn vele prijzen verdeeld voor de verschillende onderdelen van de challenge.

Bij de basisscholen behaalde  Dalton Rijnsweerd de meeste punten op de wedstrijdtafel met hun robot.  St. Joris liet de beste prestatie zien bij  de projectprijs. De Hobbits van de Hobbitstee scoorde het hoogst op het robotontwerp. De Flambouw ging naar huis met de beker voor de Core Values. De juryprijs was voor de Hobbits Backup Team.

 

Bij de voortgezet onderwijs scholen werd ook flink gestreden om deze onderdelen. De prijs voor het beste ontwerp van de robot ging naar Het Nieuwe Lyceum,  de meeste punten op de wedstrijdtafel ging naar Het Baarnsch Lyceum. De Projectprijs was voor het team van Pierson College. De Core Values Award werd toebedeeld aan De Werkplaats.

 

Maar tot het laatste moment is het spannend:  Wie gaat er met de Champions Awards van de regio Utrecht en dus met het ticket voor de Beneluxfinale naar huis? Om 16.00 uur is het zover. De basisschool die gemiddeld op alle onderdelen de beste score heeft, is Dalton Rijnsweerd uit Utrecht. Van alle scholen uit het voortgezet onderwijs ging de Champions Award naar Het Baarnsch Lyceum uit Baarn. Voor het eerst gaat deze prijs naar een compleet meisjesteam. Gefeliciteerd allemaal!

 

I am message box. Click edit button to change this text.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.