De First Lego League (kortweg FLL) is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen tussen de 9 en de 15 jaar waarbij drie onderdelen centraal staan; core values, project en robot.
Bij deze wedstrijden is het de bedoeling om met een LEGO MINDSTORMS®-robot missies uit te voeren, deze missies moeten worden uitgevoerd op een speciaal daarvoor ontworpen speelmat. Ieder jaar is er een nieuw thema waar de missies aan gerelateerd zijn, dit jaar is het thema ANIMAL ALLIES. Een tweede onderdeel is het doen van onderzoek binnen het thema, de onderzoeksresultaten worden ook gepresenteerd tijdens de finale. In de Benelux wordt door ruim 531 teams in 28 regiofinales gestreden om één van de plaatsen voor de Benelux finale!

Om de FLL in de regio Utrecht mogelijk te maken is de organisatie altijd op zoek naar bedrijven en organisaties die hun steendje vanuit het bedrijfsleven willen bijdragen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, zoals het helpen als vrijwilliger op de finaledag, bij te dragen als deskundige voor het uit te voeren onderzoek of als sponsor.
Onder het kopje samenwerking is meer informatie over de verschillende mogelijkheden te vinden.

Alle informatie over de First Lego League is te vinden op de landelijke website.

De finale van 2016 vindt plaats op 26 november, van 10:00 tot 16:00
De locatie is: Disketteweg 10, 3821 AR Amersfoort

Facebook

Partners