Welkom op de site van de First Lego League regio Utrecht-Amersfoort

De First® Lego® League is een internationale technologiewedstrijd voor leerlingen tussen de 9 en de 15 jaar.
Bij deze wedstrijd is het de bedoeling om met een LEGO MINDSTORMS®-robot missies uit te voeren, deze missies moeten worden uitgevoerd op een speciaal daarvoor ontworpen speelmat. Ieder jaar is er een nieuw thema waar de missies aan gerelateerd zijn, dit jaar is het thema City Shaper

Om de FLL in de regio Utrecht mogelijk te maken is de organisatie altijd op zoek naar bedrijven en organisaties die hun steentje vanuit het bedrijfsleven willen bijdragen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, zoals het helpen als vrijwilliger op de finaledag, bij te dragen als deskundige voor het uit te voeren onderzoek of als sponsor.
Onder het kopje samenwerking is meer informatie over de verschillende mogelijkheden te vinden. De samen werkende partners zijn Hogeschool Utrecht, ROC MN en DOEZO. De gemeente Amersfoort ondersteunt First Lego League in onze regio.

De regio finale van 2019 heeft plaatsgevonden  op vrijdag 29 november.
Klik hier voor een terugblik op de dag en weet wie de winnaars zijn. 

Op deze site is veel informatie te vinden over de regiofinale. Binnenkort zullen documenten zoals het wedstrijdschema en het programmaboekje gepubliceerd worden. Verder kun je op deze site extra informatie vinden over de Lego League zelf. Denk hierbij aan documenten die gaan over de missies, wedstrijdtafel en het project. Dit alles is te vinden in de header bovenaan de site.

Via deze link kun je het programmaboekje downloaden en bekijken. Hierin is ook het wedstrijdschema in opgenomen.

Sponsoren: