Afstuderen Lectoraat Leefstijl & Gezondheid

Participeren in praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek Hogeschool Utrecht, Lectoraat Leefstijl en Gezondheid?

Bachelor, masterstudenten en topclass studenten gezocht!
Binnen ons project Fit for the Future! werken we graag samen met onze toekomstige collega’s in de zorg. We hebben verschillende mogelijkheden om mee te doen aan onze projecten. Aan je ene kant kun je werken aan een literatuurstudie, maar we hebben ook vaak nog plek om mee te doen aan onze onderzoeken. Vanaf 2015-2016 krijgen bachelor studenten die onze minor Toegepast onderzoek bij Kind en Inspanning volgen, voorrang bij het kiezen van een onderwerp.

 

Studenten gezocht

Voor twee onderzoeksprojecten zijn we op zoek naar studenten die mee willen werken:

Validatie onderzoek Activ8 – Fit for the Future
Voor de kinderfysiotherapie praktijk is het belangrijk om fysieke activiteit objectief te meten bij kinderen. Om dit te kunnen doen is er een activiteiten monitor ontwikkeld. Dit apparaatje is alleen nog niet gevalideerd voor kinderen, maar ook niet voor rolstoel rijdende kinderen met een cerebrale parese.
Om te weten of dit apparaat het ook goed doet bij deze doelgroep is er dus een validatie studie opgezet. Een deel van de data is al verzameld, bij 25 kinderen.
Maar we willen voor een zo optimaal resultaat nog in totaal 10 kinderen includeren en meten met het apparaat. Elk kind zal een 45 minuten durend activiteiten protocol uit gaan voeren, dat door de onderzoekers wordt gefilmd en het apparaat wordt gedragen.
Ben je geïnteresseerd om te participeren in dit onderzoek, je gaat gelijk praktisch aan de slag, neem dan even contact op met kristel.lankhorst@hu.nl
Er wordt van je verwacht flexibel inzetbaar te zijn, soms kan dat betekenen dat er in de avond of in het weekend wordt gemeten.
Ook zal de meting op locatie / bij het kind thuis gaan plaatsvinden. Dit kan in het hele land zijn.
Studieachtergrond: Bewegingswetenschappen, Kinderfysiotherapie, Fysiotherapie of vergelijkbaar opleidingsprofiel.

Blessure monitoring – HAYS onderzoek
Of blessures veelvuldig optreden bij kinderen en jongeren met een fysieke beperking, is niet bekend. Daarom is in het HAYS onderzoek gestart met een longitudinale blessure monitoring, om inzicht te verkrijgen in hoe kwetsbaar deze groep jongeren is t.a.v. het oplopen van (sport)gerelateerde blessures.
Voor dit gedeelte van het onderzoek, wordt er 1x in de twee weken een mail gestuurd naar ouders / kinderen die deelnemen in het onderzoek, met de vraag of het kind de afgelopen twee weken ziek is geweest of een blessure heeft opgelopen.
Wanneer dat het geval is, wordt er gebeld om de blessure / ziekte verder in kaart te brengen, via een online registratiesysteem / vragenlijst.
Ben jij een organisatietalent, goed in telefoneren en ben jij in staat om aan de hand van een gestructureerde anamnese een fysiotherapeutische diagnose te stellen? Meld je dan aan om te participeren in dit onderzoek bij Kristel Lankhorst, kristel.lankhorst@hu.nl.
Dit onderzoek leent zich vooral ook voor activiteiten gedurende de zomerperiode, mocht je in deze periode willen afstuderen, is dit een mooi project.
Opleidings-achtergrond: Fysiotherapie en / of specialisatie Kinderfysiotherapie / Sportfysiotherapie

 


Wil je participeren in praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek op het gebied van bewegen en gezondheid bij kinderen met fysieke beperking?

Neem dan contact op met:

Janke.deGroot@hu.nl

Marleen.Sol@hu.nl

Kristel.Lankhorst@hu.nl