Dag 2

Future Health Battle dag 2

Maartje Baede van BeBright vertelt vandaag alles over trends in de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld dat er een beweging is van curatief naar preventief. Zo is het nog maar de vraag of wij  in de toekomst bereid zijn om voor mensen te betalen die niet gezond (willen) leven. Denk aan de discussies over het verhogen van de zorgpremie voor mensen die roken of vet eten.

P1040832                  P1040788

Na deze introductie op bewegingen ten aanzien van gezondheid en zorg gaan de studenten aan het werk met het doortrekken van de trends die voor hun thema het meest relevant zijn. Aan de hand daarvan schetsen zij een beeld van 2045 en laten zij zien wat dit betekent voor een persoon in die tijd. Vervolgens maken ze een tijdlijn van 2015 naar 2045, waarop zij gebeurtenissen plaatsen die van invloed zijn door de jaren heen.

P1040808                  P1040811

In de middag presenteren studenten hun toekomstbeeld aan de caseowners van Philips Design, Jeroen Bosch Ziekenhuis en SOS Alarm. Er zijn al een aantal leuke scenario’s in omloop. Zo discussiëren de studenten over het bestellen van de perfecte baby en een CNTRL-Zetpil, een lichamelijke reset is hiermee mogelijk.