Over het project

Van 24 tot en met 28 november organiseren U CREATE Centre of Expertise Creative Industries en World Design Forum de #FUTURE HEALTH BATTLE.

Studenten van Hogeschool Utrecht voorspellen de toekomst op het gebied van zorg en welzijn en gaan daarover in debat met het publiek. De teams werken in samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Philips Design en SOS Alarm een week lang aan toekomstscenario’s in de vorm van cultural probes. Probes zijn impressies van een mogelijke toekomst. Het is een manier van design research doen bedoeld om een discussie te voeren met betrokkenen over de (on)wenselijkheid van dit soort ontwikkelingen.

In de westerse wereld leven mensen leven steeds langer, wonen steeds meer mensen in steden, en nemen tegelijkertijd welvaartziektes en de kosten voor gezondheidszorg toe. Health (gezondheid) is naast bijvoorbeeld mobiliteit niet alleen een belangrijke overheidsverantwoordelijkheid, maar ook een grote markt.

De verwachting is dat de huidige generatie jongeren ten minste 100 jaar wordt, wat heeft dit dan te betekenen voor onze gezondheidszorg? Wat bepaalt de kwaliteit van het leven, en wat doe je met al die tijd?

Op de laatste dag presenteren de teams hun scenario’s in een daverende finale aan een vakjury met representanten uit de zorg en de creatieve industrie. Aan het eind sluiten we af met een feestelijke borrel.