Longitudinale studie voor op tijd geboren kinderen

Uw baby gaat in de komende tijd omrollen, tijgeren, kruipen, zitten en staan. Wilt u dit samen met ons volgen?

Kinderen volgen in de Tijd (GODIVA-KIT studie)

Het doel van dit onderzoek is het in kaart brengen van de motorische ontwikkeling van 100 baby’s vanaf 3,5 maand tot het los lopen. Om dit te bereiken vragen we u, als ouder, filmbeelden van uw baby te maken. Het gaat om zes keer filmen, met steeds een tussenperiode van ongeveer twee maanden. De film kan worden verzonden via een webportal naar een beveiligde server. De beelden worden dan door een kinderfysiotherapeut/ onderzoeker bekeken en gescoord op een test die de motorische ontwikkeling meet (Alberta Infant Motor Scale, AIMS). Er wordt natuurlijk vertrouwelijk met uw gegevens en de filmbeelden omgegaan. Na ieder filmmoment ontvangt u een ‘motorisch groeidiagram’ van uw kind zodat u zelf ook kunt zien hoe uw kind zich in de tijd ontwikkelt. Ook bieden wij de mogelijkheid om na ieder filmmoment contact te hebben (telefonisch/ Skype) met de kinderfysiotherapeut/ onderzoeker.

Wij vragen u een video te maken van uw baby in de vier verschillende houdingen (buikligging, rugligging, zit en stand). Vooraf krijgt u toegang tot een instructievideo waarin u kunt zien hoe u de filmbeelden van uw baby kunt maken. Een checklist helpt u tijdens het filmen. Deze kunt u hieronder downloaden/ bekijken.

CHECKLIST 1 Voor kinderen die nog niet omrollen
CHECKLIST 2 Voor kinderen die al omrollen, maar nog niet zelf in kruiphouding komen
CHECKLIST 3 Voor kinderen die al zelf in kruiphouding komen

Het maken van de video kan eenvoudig met een smartPhone of tablet. U krijgt van ons toegang tot de webportal waarmee u de gemaakte filmbeelden via de computer/ laptop naar ons kunt versturen. De filmbeelden worden versleuteld verzonden en opgeslagen en zijn alleen zichtbaar voor de onderzoekers. De onderzoeker bekijkt de home video’s en scoort uw baby op de motorische test. In totaal zal het maken van de filmbeelden van uw baby en het uploaden van de film ongeveer 30 á 40 minuten duren.

Helaas is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan de studie, want er hebben zich inmiddels genoeg kinderen aangemeld!