Kledingruil 19 november 2021

Kledingruil 19 november 2021

De gemiddelde Nederlander koopt per jaar zo’n vijftig nieuwe kledingstukken. (Bron: Milieucentraal)

De grootste tip en de enige oplossing tegen de niet-duurzame consumptiemaatschappij: consuminderen! Niet meer kopen bij duurzame shops maar juist minder producten en kleding kopen. Daarom houdt GOHU, met behulp van student Pleun Kievits, op 19 november een kledingruil. De kledingruil is voor alles en iedereen, dus medewerkers en docenten van de HU zijn ook meer dan welkom.

Bij een kledingruil breng jij zelf kleding mee die jij niet meer draagt. Breng alleen schone, hele, niet verwassen kleding naar de kledingruil. Wees echt kritisch en doneer alleen kleding die je zelf ook graag zou ontvangen! Vervolgens ben je vrij te pakken wat je mooi vindt!

Kleding voor de kledingruil kan je in de week van 19 november bij het GOHU kantoor achter laten. Dit zit achter het STIP op de eerste verdieping.

Wat: kledingruil

Wanneer: 19 november van 12:00-15:00

Waar: Duurzaamheidsplein, Padualaan 101(boven de Foodcourt)

Meld je aan via het Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/879384202945476/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22search_results%22%2C%22surface%22%3A%22search%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D 

Voor updates over het evenement houd de Socials van GOHU in de gaten; Instagram of Facebook.

kledingrek post 3 Kledingruil GOHU 21

Pleun vindt het belangrijk om bewust te zijn over haar voetafdruk.

Waarom? 

”Bezig zijn met duurzaamheid en het bewustzijn over mijn voetafdruk op deze aarde heb ik niet altijd gehad. Ik heb dit ontwikkeld door met inspirerende mensen in gesprek te gaan en om te kijken wat ik zelf allemaal kan bijdragen om de CO2-uitstoot te verminderen op deze aarde. Ik ben altijd enorm enthousiast als het gaat om evenementen organiseren, mensen te inspireren en mensen te activeren. En hoe leuk is het als ik mijn passie heb weten te combineren met leuke ‘nieuwe’ kleding. Creatief omgaan om mijn voetafdruk op deze aarde te verkleinen is hetgeen wat ik iedereen wil laten meemaken”.

Switch to English English