Student-assistent gezocht voor Green Office HU

Green Office HU heeft een vacature voor een duurzame duizendpoot. Werken bij Green Office HU is de leukste duurzame bijbaan voor studenten. Ben jij onze nieuwe greenie? We zoeken versterking in het team HU Duurzaam voor ongeveer 1 dag per week. Solliciteer voor 15 september 2021! Heb jij een passie voor duurzaamheid en wil je meewerken aan het bevorderen van sociale, economische en ecologische duurzaamheid binnen Hogeschool Utrecht? En wil je graag mooie workshops geven over de Sustainable Development Goals. Kom dan deel uitmaken van Green Office HU en werk samen met een jong en ondernemend team van zes student-assistenten!

Als kennisinstelling draagt Hogeschool Utrecht bij aan de ontwikkeling van de samenleving. De HU beschouwt duurzaamheid niet als een keuze, maar als een noodzaak en een maatschappelijke plicht aan de volgende generaties. Een toekomstbestendige wereld is één van deze verantwoordelijkheden. De studenten van nu moeten vorm geven aan onze toekomst. Die toekomst kan alleen maar berusten op duurzame ontwikkeling (bijdragen aan de Sustainable Development Goals). Daarom stelt de HU duurzame ontwikkeling centraal in haar onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Green Office vormt de motor voor deze ontwikkeling en zal de HU gemeenschap informeren over duurzaamheid, betrekken bij activiteiten en aanzetten tot duurzaam gedrag.

Als Green Office lid ben je:
• een student van de HU of je bent onlangs afgestudeerd.
• flexibel beschikbaar voor 8 uur per week
• initiatiefrijk, flexibel en creatief
• intrinsiek gemotiveerd over duurzaamheid
• zowel Nederlands als Engels sprekend

Green Office bestaat 6 student-assistenten die werken in drie deelteams. Het team wordt ondersteund door een Green Officer.

1. Team Communicatie en zichtbaarheid
Dit deelteam, bestaande uit twee personen, houdt zich bezig met het coördineren van de marketing en communicatie van Green Office en door Green Office georganiseerde activiteiten.
• Verantwoordelijk voor de communicatie en PR van het Green Office en haar activiteiten, gericht op communityvorming
• Verantwoordelijk voor vullen website, communicatie via social media, nieuwbrief, perscontacten.
• Verantwoordelijk voor vormgeving en huisstijl van de communicatie
• Extra functie-eisen voor team Communicatie en Zichtbaarheid: goede schriftelijke en mondelinge taalbeheersing, ervaring met schrijven en vormgeven voor online en print media, affiniteit met social media, ervaring met vormgevingssoftware

2. Team Community en projecten
Dit deelteam, bestaande uit twee personen, houdt zich bezig met het organiseren (en stimuleren) van projecten en initiatieven, het werven van vrijwilligers, het ondersteunen van vrijwilligers.
• Stimuleren van initiatieven rond duurzaamheid in de HU en in USP door studenten en medewerkers.
• Ideeënmakelaar voor interne en externe initiatieven. Organiseren workshops ter ondersteuning van initiatieven.
• Activiteiten in de HU/USP organiseren, die bijdragen aan de doelstellingen van de GOHU • Onderhouden van netwerken met verwante organisaties in en buiten de HU; vinden van creatieve manieren om zoveel mogelijk studenten en medewerkers te betrekken bij activiteiten rond duurzaamheid.
• Campagnes om houding en gedrag mbt duurzaamheid binnen de HU te beïnvloeden. Duurzaam gedrag studenten en medewerkers, duurzame bedrijfsvoering,
• Extra functie-eisen voor Team Community en Projecten: ervaring in het betrokken houden van mensen, kennis van beïnvloedingsstrategieën; je neemt de verantwoording voor een project van idee tot uitvoering, ervaring in werken met vrijwilligers

3. Team HU Duurzaam (in dit team is de vacature)
Dit deelteam, bestaande uit twee personen, houdt zich bezig met het koppelen van duurzaamheidsvraagstukken aan het onderwijs, onderzoek en de bedrijfsvoering van de HU.
• Geven van workshops over het opnemen van duurzaamheid in het onderwijs;
• Onderhouden en uitbreiden van een onderwijsnetwerk in de HU rond duurzaamheid
• Kritische sparring partner voor duurzame bedrijfsvoering, bijvoorbeeld bij aanbestedingen catering, afvalbeleid e.d.
• Extra functie-eisen voor Team HU Duurzaam: kennis van duurzaamheidsvraagstukken, ervaring met het geven van trainingen
Voorwaarden: Het betreft een aanstelling als student-assistent 0,23 fte (ruim acht uur per week). We willen graag dat je voor een minimaal een jaar beschikbaar bent. Locatie is Utrecht Uithof. De vergoeding betreft het standaardtarief voor student–assistenten. Heb je interesse? Reageer dan uiterlijk 15 september 2021.

Je sollicitatie, bestaande uit een motivatiebrief en een curriculum vitae, kun je richten aan Carlijn Wentink, manager Green Office HU (carlijn.wentink-kroon@hu.nl). Wil je eerst meer informatie, dan kun je contact opnemen (per telefoon 06-43221162, of per mail).

Switch to English English