Sustainable Campus Challenge dag 3

Sustainable Campus Challenge dag 3

Tijdens de Sustainble Campus Challenge zullen maar liefst 130 studenten van ROC Midden- Nederland, Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht zich buigen over de toekomstvisie van het Utrecht Science Park. Bij deze een terugblik op de woensdag, de dag van de pitches én de dag voor de grote finale.

De spanning is om te snijden, de deelnemers zijn enthousiast en de creativiteit hangt in de lucht. De studenten zijn gisteren bezig geweest met het uitwerken van toekomstplannen voor het Utrecht Science Park. Vandaag wordt de focus gelegd op ideeën die op korte termijn te realiseren zijn. Op basis van de verschillende brainstormsessies wordt een fundering gelegd voor de pitches die aan het eind van de dag gehouden worden, maar voordat dat zover is worden alle deelnemers voorzien van pizza.

Morgen vind de halve finale plaats in Nieuwegein. Uit ieder deelthema wordt een winnaar gekozen. Vanuit de vier winnende teams worden vier afgezanten uitgekozen om live te pitchen tijdens de Dag van de Duurzaamheid in Bunnik. Zij worden met een elektrische auto door Green Office vanuit Nieuwegein naar locatie gebracht.

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid zullen o.a. Kate Raworth van Doughnut Economics en Marieke van Doorninck aan het woord komen. De vierkoppige jury die de schone taak krijgt om de winnaar van de Sustainble Campus bekend te maken zal bestaan uit:

Tanja Overbeek – studente HU / teamlid Green Office

Floor Borlée – adviseur volksgezondheid Gemeente Utrecht

Hidde Veenstra – strateeg duurzaamheid SSH

Marjolein van de Stok – adviseur mobiliteit Goed Op Weg

Mark Kauw – projectleider duurzaamheid Universiteit Utrecht

Pepijn van der Spek – Innovation in Mobility – Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat

en Jan Henk van der Velden – directeur stichting Utrecht Science Pa

Switch to English English