Word Greenteam lid

Duurzame duizendpoot bij Green Office HU? 

Green Office HU zoekt met enige regelmaat een duurzame duizendpoot. Op dit moment zijn er geen vacatures, maar schroom niet ons te benaderen als je goede ideëen hebt. Heb je geen zeëen van tijd, maar wil je je wel werken aan duurzaamheid? Neem dan contact op om je voor kleinere klussen in te zetten.

Nieuwe vacatures worden gepubliceerd op mijnHU, op deze website en op ons facebook- en twitteraccount. Zorg dat je op de hoogte blijft als je interesse hebt.

Beschrijving vacature

Heb jij een passie voor duurzaamheid? Wil je meewerken aan het bevorderen van sociale, economische en ecologische duurzaamheid binnen Hogeschool Utrecht? Wil je deel uitmaken van een jong en ondernemend team van zes student-assistenten en kun je een dag in de week vrijmaken hiervoor?

Als kennisinstelling draagt Hogeschool Utrecht bij aan de ontwikkeling van de samenleving. De HU beschouwt duurzaamheid niet als een keuze maar als een noodzaak en een maatschappelijke plicht aan de volgende generaties. Een toekomstbestendige wereld is één van deze verantwoordelijkheden. De studenten van nu moeten vorm geven aan onze toekomst. Die toekomst kan alleen maar berusten op duurzame ontwikkeling. Daarom stelt de HU duurzame ontwikkeling centraal in haar onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Green Office vormt de motor voor deze ontwikkeling en zal de HU gemeenschap informeren over duurzaamheid, betrekken bij activiteiten en aanzetten tot duurzaam gedrag.

Wie zoeken wij:

 • Je bent een student van de HU of je bent onlangs afgestudeerd.
 • Je bent initiatiefrijk, flexibel en een goede netwerker
 • Je hebt creatieve ideeën en een pioniersmentaliteit
 • Je hebt een passie voor duurzaamheid en draagt dit uit
 • Je spreekt zowel Nederlands als Engels
 • Je wilt werken in een jong team waar veel ruimte voor eigen initiatief is

Green Office werkt als team aan de duurzaamheidsdoelstellingen en bestaat uit drie deelteams, die ondersteund worden door een Green Officer:

 1. Team Communicatie en zichtbaarheid

Dit deelteam, bestaande uit twee personen, houdt zich bezig met het coördineren van de marketing en communicatie van Green Office en door Green Office georganiseerde activiteiten.

 • Verantwoordelijk voor de communicatie en PR van het Green Office en haar activiteiten, gericht op communityvorming.
 • Verantwoordelijk voor vullen website, communicatie via social media, nieuwbrief, perscontacten.
 • Extra functie-eisen: goede schriftelijke en mondelinge taalbeheersing, ervaring met schrijven en vormgeven voor online en print media, affiniteit met social media, ervaring met vormgevingssoftware
 1. Team Community en projecten

Dit deelteam, bestaande uit twee personen, houdt zich bezig met het organiseren (en stimuleren) van projecten en initiatieven, het werven van vrijwilligers, het ondersteunen van vrijwilligers.

 • Stimuleren van initiatieven rond duurzaamheid in de HU en in USP door studenten en medewerkers. Beheren van projectbudget (opstartsubsidies).
 • Ideeënmakelaar voor interne en externe initiatieven. Organiseren workshops ter ondersteuning van initiatieven.
 • Activiteiten in de HU/USP organiseren, waar mogelijk gekoppeld aan internationale duurzaamheidsagenda; volgen van de duurzaamheidsagenda;
 • onderhouden van netwerken met verwante organisaties in en buiten de HU; vinden van creatieve manieren om zoveel mogelijk studenten en medewerkers te betrekken bij activiteiten rond duurzaamheid.
 • Campagnes om houding en gedrag mbt duurzaamheid binnen de HU te beïnvloeden. Duurzaam gedrag studenten en medewerkers, duurzame bedrijfsvoering,
 • Extra functie-eisen: ervaring in werken met vrijwilligers, in het betrokken houden van mensen en kennis van beïnvloedingsstrategieën; je neemt de verantwoording voor een project van idee tot uitvoering
 1. Team HU Duurzaam

Dit deelteam, bestaande uit twee personen, houdt zich bezig met het koppelen van duurzaamheidsvraagstukken aan het onderwijs en onderzoek van de HU:

 • Geven van workshops over het opnemen van duurzaamheid in het onderwijs
 • Sparringpartner voor duurzame bedrijfsvoering, bijvoorbeeld bij aanbestedingen catering, afvalbeleid e.d.
 • Stimuleren van opleidingen tot de aanvraag van een duurzaamheidskeurmerk (zoals AISHE)
 • Inspireren, motiveren en ondersteunen van studenten, docenten en medewerkers om duurzaamheid een plek te geven binnen hun werk en studie
 • Verkennen mogelijkheden fair trade label
 • Extra functie-eisen: kennis van duurzaamheids­vraagstukken, kennis van onderwijs.

Voorwaarden:

Het betreft aanstellingen als student-assistent van (gemiddeld) acht uur per week via Campus Recruitment. Je committeert je voor minimaal een jaar; verlenging is wenselijk. Locatie is Utrecht Uithof. De vergoeding betreft het standaardtarief voor studentassistenten.

Voor meer informatie over de functie kun je mailen naar saskia.hanssen@hu.nl of bellen naar 06-42605530. Deadline voor sollicitatie is dinsdag 15 mei 2018. Je kunt solliciteren door je motivatie en cv te sturen aan GreenOffice@hu.nl

 

 

​Do you want to be a member of Green Office HU, working on a sustainable HU? If we have a vacancy you can find it on this site, on MijnHU, of on our Facebook or Twitteraccount. Stay tuned.

If you are an English-speaking person, you are welcome to apply for the job, if  you have enough passive understanding of Dutch to be able to read information in Dutch and participate in (team) meetings in Dutch. We also want you to commit for at least a year.

Greenteam Vacatures