Bijeenkomst 3 – 27 oktober

Hoewel de opstart vandaag nogal moeizaam verliep, een student digitaal mee te laten participeren is nog vrij lastig, is het een zeer leerzame bijeenkomst geworden. Daarnaast hebben we een nieuw lid mogen verwelkom: student van optometrie, wat een mooie aanvulling is op de andere opleidingen. Deze bijeenkomst stond in het teken van een project kiezen om eindelijk aan de slag te kunnen.

Om van start te kunnen kregen wij eerst een uitleg over de ontwikkeling van Probe naar prototype tot product of dienst. Een Probe houdt in dat je gaat observeren en peilen bij de doelgroep wat zij echt nodig hebben. Vervolgens is er gekeken naar wat interprofessioneel samenwerken kan betekenen voor zowel de burger/patiënt, zorgprofessional en de maatschappij. Waarbij tijd besparen het meest naar voren kwam. Voor een nog betere opstart van ons project kregen wij nog een filmpje te zien over Design Thinking, wat betekent dat je geen routekaart krijgt hoe je een project moet uitvoeren. Design Thinking gaat om het eerst leren kennen van je doelgroep, het verzamelen van inzichten, bundelen van thema’s, het ontwerpen van prototypes om tot slot je product/dienst te testen.

Uiteindelijk heeft de helft van de studenten gekozen voor het project Welzijn op recept in Overvecht en de andere helft studenten voor het project van Veysel Tan die vluchtelingenwerk doet.

Reageer