Bijeenkomst 4 – 22 november 2017

Design Thinking heeft zijn stappen gemaakt binnen de twee teams; het team ‘Project Welzijn Op Recept’ en team ‘Colour the Rainbow’. Bijeenkomst 4 stond in teken van het evalueren. Hoe ver is Design Thinking toegepast? Voor Kaoutar (3e jaar studente optometrist) was dit haar eerste bijeenkomst. Zij is 30 oktober 2017 ingestroomd.

Voordat we hier met de twee teams naar gingen kijken zijn we eerst gestart met een Energizer: ‘Oogtikkie’. De bedoeling was hierbij dat je steeds oogcontact ging leggen met een ander van de groep door middel van je blik en zodra dat gebeurde werd er van plek met elkaar geruild. Daarbij zat er één in het midden en de rest met de kring eromheen. De persoon in het midden blijft goed de boel in de gaten houden, want hij wil een plekje bemachtigen in de kring. Dit kan alleen als er van plek wordt gewisseld ? Deze energizer werd steeds spannender en gekker door elkaars namen en de overeenkomsten op te noemen.

Na deze boost zijn we aan tafel gaan zitten en hebben we elkaar vragen gesteld over het werk wat er verricht is. Hierna hebben een halfuur ingedeeld in 3×10 om onze plannen nog helderder op papier te zetten. Tot slot hebben we ‘Hoe willen we samenwerken’ uitgebeeld in een levend beeld. Het team ‘Project Welzijn Op Recept’ zal na deze bijeenkomst met de zorg- en welzijnsprofessionals in de wijk in gesprek gaan omtrent hun opdracht. Ook zullen ze door middel van enquêtevragen antwoorden proberen te vinden op  behoeften van patiënten omtrent welzijnsactiviteiten. Het team ‘Colour the Rainbow’ gaat verder in gesprek met Veysel Tan over het project waarbij vrijwilligers in een AZC een leuke dag verzorgen voor kinderen.

H1

Team 1: levend standbeeld ‘Hoe willen we samenwerken’

H2

Team 2: levend standbeeld ‘Hoe willen we samenwerken’

Reageer