Bijeenkomst 5 – 12 januari 2018

Vandaag zijn we met z’n allen bijeengekomen in een verpleegkunde praktijklokaal. In het midden van het lokaal hadden we een ruime tafel ter beschikking, hoewel de bedden naast ons erg verleidelijk waren voor een dutje. We hielden het toch maar bij netjes aan tafel zitten ;). Naast twee groepsgenoten die digitaal mee deden was de rest live aanwezig.

Als opwarmer zijn we gestart met een cognitieve concentratie oefening. We stonden met 5 man in een klein kringetje. We probeerden (terwijl er naar de grond gekeken werd) samen tot 15 te tellen. Het getal 1 werd genoemd en een willekeurig persoon mocht het volgende getal opnoemen. Bij het opnoemen van hetzelfde getal door twee personen, moest er van voor af aan begonnen worden. Dat is moeilijker dan je denkt! Ik vond het een lachwekkend spel. Na een aantal nieuwe pogingen was het gelukt tot het getal 15 te eindigen! Het mooie vond ik dat geen enkel van ons het opgaf en we doorgingen tot ons doel werd bereikt. Bij het kijken naar de grond en niet naar iemand is het lastiger te reageren. Het was leerzaam om op deze manier op elkaar in te spelen door concentratie en het gehoor goed te gebruiken.

Eenmaal weer aan tafel hebben we per groep verteld waar we ons in het proces bevonden, hoe de contacten gingen met de opdrachtgever of stakeholder en of we tegen dingen aanliepen. Ook heeft de groep van ‘Welzijn op recept’ aan ons verteld waar zij mee bezig waren. Ze zullen contact opnemen met verschillende mensen voor vragenlijsten en een interview in het gezondheidscentrum.

Wij hebben verteld dat we binnenkort een activiteitendag bij gaan wonen in het AZC. Samen met mijn groepje zullen we een oogtest uitvoeren bij kinderen t/m 15 jaar. Activiteiten op die dag worden afgewisseld door andere leuke activiteiten, bijvoorbeeld schminken of wafels versieren. Dit zal overmorgen al plaats vinden! We kijken er erg naar uit en ik vind het ontzettend leuk dat mijn andere twee groepsgenoten ook enthousiast zijn over het stukje optometrie. We kregen ook leuke reacties van Josca en de andere groep.

Het doel van beide groepen zal zijn om goed contact te houden met de opdrachtgevers, om ervoor te zorgen dat we niet voor verassingen komen te staan. Tot slot hebben we onze groepsdoelen en de beoordelingscriteria besproken. De presentaties zijn ingepland en de opdrachtgevers kunnen uitgenodigd worden. Als iedereen instemt, zullen de eindpresentaties in een vorm van een diashow gepresenteerd worden. Erg leuk en een super origineel idee van Josca!

Reageer