Onderzoek huidtherapie

Onderzoek huidtherapie

Alternatieve behandeling voor acne: een nieuw therapie op basis van endolysines

Bij (ernstige) acne wordt vaak antibiotica voorgeschreven om de aandoening te behandelen. Dit kan echter bij langdurig gebruik leiden tot resistentie. Een behandeling op basis van endolysines kan een uitkomst bieden.

Mensen met acne kunnen bij de Hogeschool Utrecht kliniek Huidtherapie mee doen aan een wetenschappelijk onderzoek naar een veelbelovende therapie op basis van endolysines. Deze therapie wekt geen resistentie op en pakt specifiek de huidbacterie Staphylococcus aureus aan. Deze bacterie veroorzaakt en verergert veel inflammatoire huidaandoeningen, zoals acne. Met dit onderzoek hopen we meer inzicht te krijgen op welke wijze we een gerichter diagnose en behandeling voor acne, met endolysine therapie, kunnen aanbieden. Dit onderzoek is in samenwerking met het Streeklaboratorium Haarlem en Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Hogeschool Utrecht, opleiding Huidtherapie heeft meegewerkt aan een wetenschappelijke documentaire over antibiotica-resistentie. Deze resistentie is een groeiend probleem, ook bij de huidaandoeningen acne en rosacea. In de documentaire is te zien hoe een behandeling op basis van endolysines mogelijk kan worden ingezet bij de behandeling van huidaandoeningen. Bekijk de documentaire.

Je kunt hier meer over lezen in dit artikel.

Bent u geïnteresseerd in het onderzoek of wilt u deelnemen?

Dan kunt u contact opnemen via polikliniekhuidtherapie@hu.nl

Onderzoek nieuw bindweefselmassage behandeltechniek voor lipoedeem en lymfoedeem

Heeft u lipoedeem of lymfoedeem en zou u hier graag voor behandeld willen worden? Dan is dit wellicht interessant voor u!

De HU kliniek Huidtherapie van de Hogeschool Utrecht start binnenkort met een onderzoek naar het effect van een nieuwe bindweefselmassage behandeltechniek. Hiervoor is de kliniek op zoek naar mensen met lipoedeem of lymfoedeem.

Gedurende een periode van 10 weken zal u één keer in de week worden behandeld met de nieuwe behandeltechniek en wordt het effect en de (eventuele) verbetering gemeten. De behandeling wordt uitgevoerd in de HU kliniek Huidtherapie te Utrecht en is volledig kosteloos.

Bent u geïnteresseerd in het onderzoek of wilt u deelnemen?
Dan kunt u contact opnemen via polikliniekhuidtherapie@hu.nl