Extra uitdaging

Buddy, studentmentor of taalcoach worden

Buddyprogramma Refugees at Campus

D​it buddyprogramma koppelt Nederlandse studentmentoren aan vluchtelingstudenten. Zo krijgen vluchtelingstudenten de mogelijkheid kennis te maken met de Nederlandse maatschappij in het algemeen en de onderwijswereld in het bijzonder. Doel van het programma is dat vluchtelingstudenten zich sneller thuis voelen op de HU, meer zelfvertrouwen krijgen en daardoor minder snel uitvallen. Heb je interesse om hier een steentje aan bij te dragen? Meld je dan hier aan!

Buddy go Dutch

Buddy go Dutch verbindt Nederlandse studenten aan internationale studenten zodat beide partijen kunnen leren van elkaars cultuur. Voor internationale studenten kan dit een grote steun zijn wanneer ze nieuw zijn in Utrecht. Zo leren zij de stad en de taal sneller kennen en voelen ze zich sneller thuis. Voor meer info en inschrijving, check de website van Buddy go Dutch.

HU Home mentoren & taalcoaches voor vluchtelingstudenten aan de HU

Ben je minimaal één jaar student op de HU en wil je iets doen voor vluchtelingen die aan de HU studeren? Vind je het leuk om te coachen of wil je deze vaardigheid verder ontwikkelen? Word dan HU Home mentor of taalcoach!

Als HU Home mentor maak je een vluchtelingstudent wegwijs op de HU en in de maatschappij, oefen je met hem/ haar het spreken van de Nederlandse taal of neem je hem/ haar mee in het(studenten)leven.

HU Home taalcoach. Ben je een kei in Nederlands en breng je je kennis graag over? En wil je vluchtelingstudenten begeleiden met het verbeteren van hun spreek- en schrijfvaardigheid? Dan ben jij de taalcoach die wij zoeken.

Wat levert het jou op? Als HU Home mentor of taalcoach zet je je in voor een medestudent. Je ontwikkelt coachings- en interculturele vaardigheden en neemt gratis deel aan trainingen en workshops op het gebied van diversiteit. HU Home staat natuurlijk ook goed op je cv. In overleg met je eigen opleiding kun je je deelname mogelijk gebruiken om studiepunten en of een excellentiester te behalen. De twee uur per week die je met je mentee doorbrengt mag je declareren.

Je wordt onderdeel van een nog op te zetten HU breed netwerk van mentoren en studenten die elkaar over de grenzen van taal en cultuur willen ontmoeten. Je verbetert je coachingsvaardigheden en verbreedt elkaars perspectief!

Interesse? Schroom niet en meld je aan via Ik wil mentor worden. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie.

Meer weten? Stuur een mail naar AsKHUhome@hu.nl, of ga naar mentorprogramma HU Home

Switch to English English